Lesz-e fejlődés, ha nem minőségi a kaja?
Testépítéssel foglalkozom már 3 éve. Kajára nem sok pénzem van. A szüleim meg nem preferálják a csirke-rizs szabványt.
Amit tudok kajázni:
- Szalámis-zsömle zöldséggel (csirkemellszalámi -.-")
- Ebédre általában mindig valami húsféle van, szóval talán az az egyetlen normális étkezés a nap folyamán.
- Edzés után szalámis-zsömle kakaóval, vagy nagy ritkán tükörtojás virslivel.
Szerintem ez az oka, hogy az elmúlt fél évben jóformán sehová nem fejlődök. Gyúrás után tej? Olvastam Bunny-t, gondolom, ha meglátná ezt az "étrendet" kinevetne - jogosan. Szerintetek ezen étkezés mellé érdemes-e edzés utánra tejsavót+vitargót vásárolnom, vagy tök felesleges?
A kaján nem tudok változtatni, mert sajnos nem rajtam múlik. Ha véletlenül egy héten egyszer tojást főzök, máris ferde szemmel néznek rám.
Pedig jól látod, hogy az étrended nem megfelelő. Ne szalámis zsömle legyen, hanem teljes kiőrlésű kenyyérbe tegyél sült csirkemellet, ha lehet.:)
Kakaó, virsli , tej= kuka.
De még rossz kaja mellé is vegyél proteint + gyors ch-t edzés utánra, legalább akkor normális tápanyagbeviteled lesz.
Reggel pedig teheted a proteint a zabpehelyre. Este legyen sovány túró.
Megértelek én téged, szeretnéd csinálni tökre precízen, de ha szüleid nem engedik meg, akkor jelentős fejlődést nem várhatsz el. Jó most a 40-112 kapcsolata egész szép, de gondolom téged nem ez érdekel. Fegyences okosságokat szerintem is hanyagold, szerinte ha 140 g fehérjét bevisz egy 70-80 kg-s ember, akkor 1 év alatt 295 kg izmot kéne építenie:) Vannak bent jó gyakorlatok, nehogy félre értsen valaki, de ahogy lehúzza a testépítést az szerintem röhej.
De ahogy Montez írja, ha tudsz venni akkor vegyél, azzal máris minőségibb lenne a dolog.
ohm...a tojást ők veszik, és "nehogymá' megedd az összeset csak úgy" szindróma áll elő, ha kiveszek párat a hűtőből. A tejsavót nyilván én venném. Bocsi, ha félreérhető voltam, pedig igyekszem mindig közérthetően deklarálni a dolgokat :)
Igen a fegyencben vannak jó gyakorlatok, amelyeket beépítettem az edzéstervembe, a kaja része az felejtős, a stílusa dettó.
Akkor végül a konzekvencia az, hogy a tejsavó segít valamennyit, tehát hasznos dolog lenne, még, ha a kaja gyér is. Köszönöm a válaszokat! :)
Nem kell mindig csirke, van sok más hús is, a ch-t is be lehet valamennyire változatosan vinni (pl. zabpehely), zöldség meg mint a tenger, és annak biztos örülnének a szüleid, ha tömnéd magad zöldséggel :D Szóval ha érzed, hogy lényegében mit is kéne, de nem tudod teljesen összehozni, legalább próbálj meg törekedni rá, és ne szendvicsekkel bohóckodj. Akár főzz magadnak unblokk, a szülők szeretik az önálló gyereket, nem? Megbeszéled velük, hogy ezentúl figyelsz magadra, bízzanak benned, és ludáj lesz. Ha viszont anyagi gondok vannak, akkor tényleg nagyon nehezen lehet kétféle kaját csinálni, oda komolyabb tervezés kell. De megoldható ennél jobban is szerintem.
Sanchez: navárj, ez a 295 kg izom ez most komoly? :D Azt hittem, csak mondtál valami nagy számot poénból, de úgy tűnik, mintha egy konkrét érték lenne. És mégis hogy jött ez ki nekik? :D 365*140 az nálam csak 51100.
acm: az én szüleim is ilyesmik, olyan porokat meg tablettákat eszegetek, amilyeneket akarok, végigmondani se tudtam nekik, hogy mégis mik ezek, rámahagyják, hadd csináljam, de ha hivatalos kajaidőn kívül főtt kaját eszek, már gúnyolódnak a hugommal együtt, hogy jaj a pici ovis uzsonnázik, hozzanak-e takarót a délutáni alváshoz xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!