Szerintetek jó ez az edzésterv?
16 éves vagyok és 1 hónapja edzek (gyúrok) és szerintetek az hülyeség ha pl.:
hétfő: mell, hát
kedd: bicepsz, tricepsz,
szerda: váll, has
csütörtök: mell, hát
pétenk: bicepsz, tricepsz
szombat: pihenő
vasárnap: pihenő
hétfő: pihenő
kedd: az egész előről
Tudom fontos a pihenés hogy az izmaim tudjanak regenerálódni de erre kíváncsi lennék hogy kipróbálhatnám-e?
Ha nemjó milyen edzéstervet/gyakorlatokat ajánlottok?
Hol van a LÁB??? Ez így NAGYON NEM JÓ!!
Meg mi az, hogy tudod, hogy az izmaidnak regenerálódnia kellene, mégsem hagysz nekik időt szusszanni? Meg heti kétszer megedzeni ugyanazt a testrészt eleve nem helyes.. Gondold ezt át mégegyszer!
Főleg úgy, hogy mell és hát együtt. Képzelem milyen intenzív lehet ha ezt megtudod csinálni. Nagy izomcsoport mellé nem rakunk még egy nagyot. Egy héten maximum 4-szer edz.
Itt van az én felosztásom példának:
1. mell, váll
2. hát
3. kar
4. láb
Has ahol kedvem és erőm van, általában a mell, hát és kar napon szokott lenni.
Nem jó.A pihenés fontos,jól látod,de nem egymás után 3 nap,edzésnapok között meg semmi.Következő,hogy hátat,mellet egy héten egyszer csinálj,akkor öld meg rendesen,és következő héten megint.Tricepsz-bicepsz akár mehet kettő egy héten ha úgy érzed,nem adtál bele mindent.Harmadjára(mint már előttem mondták is)láb is kell.
Ajánlom a shop.builder-t,találsz rajta elég jó kezdő edzésterveket,és még gyakorlatokat is írnak mellé.
Sok sikert!
Én is csak azt tudom írni, hogy nem jó.
Kezdj egy 3 napos teljes testes edzéssel még egy hónapig, majd mehet osztott edzés. Itt találsz mindegyikből:
A kart sem ajánlom heti kétszer edzeni, mert a többi nagy izom edzésénél is kap rendesen terhelést, így nem fog tudni regenerálódni. Nekem is akkor lett nagyobb fejlődés, mikor átálltam heti egyre. Régebben túledzettem sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!