Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem fejlődik a hátam?

Miért nem fejlődik a hátam?

Figyelt kérdés
Tudom, sok ilyen kérdés volt, de gondoltam én is felteszem. Kb. 1 hónapja edzek, pénteken bicepsz+hát. a bicepszem, tricepszem, mellem szépen fejlődik, de a hátamban nem érzek semmit edzés után sem. Amiketszoktam csinálni: mellre húzás, mellre húzás fordított karral, evezés gépen és kétkezes súlyzóval. Mi lehet a baj? Talán az hogy hát+bicepsz? vagy egészen más? (az edző azt mondta helyesen csinálom, próbáljam meg nagyobb súllyal.)

dec. 5. 17:02
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ui: amióta döntött tözsű evezést csinálok egy kicsit érzek valamit
dec. 5. 17:02
 2/17 anonim ***** válasza:
72%

Progresszió hiánya, rossz technika, elégtelen intenzitás, elégtelen effort, elégtelen volumen, bármi okozhatja.

Számomra elképzelhetetlen, hogy ha adott napon edzek egy izomcsoportra, azt ne érezzem. Ha hátra edzek, akkor érzem a hátam, hiszt azt edzem. Ha mellre edzek, akkor érzem a mellem, hiszt azt edzem. Nem értem. A hátad egyik részét se érzed?

Az biztos, hogy mindössze 1 hónap edzegetés után ne akarj Sergio Oliva szintű hátat, de mindenképp nézd meg ezeket a videókat:

https://www.youtube.com/watch?v=Plw7neFTMTo

https://www.youtube.com/watch?v=ECN21HrySGs

https://www.youtube.com/watch?v=gk-9UNaWQ2I

https://www.youtube.com/watch?v=zY4QYXAKENU

Van edződ?

dec. 5. 17:13
 3/17 A kérdező kommentje:
Kérdésedre valaszolva, igen van edzőm és ő azt mondta hogy először szélesíteni aztán vastagítani kell a hátat, tehát a széles hátizmot kellene éreznem, de nem nagyon érzem. Nyilván 1 hónap után nem akarok nagy változás csak hogy én nem igazás láttam semmilyen változást, de a videókat köszi, majd megnézem.
dec. 5. 17:25
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"van edzőm és ő azt mondta hogy először szélesíteni aztán vastagítani kell a hátat"

Hagyd ott az edzőt, mert nem edző. A végén még kárt okozol magadban, amiért még fizetsz is. Költsd értelmes dolgokra a pénzed, vagy szüleid pénzét.

2024 decembere van! Egy totál kezdő naturál srácnál szélesítésről és vastagításról beszélni pár hét gyurmázás után nevetséges. Ezek a fogalmak élből nem jelentenek semmit, és a 90-es évek óta még koxos versenyzőktől se hallom. Aki ilyeneket mond, az garantáltan ostoba és szakmailag nulla. A linkelt 4 videótól negyvenszer több tudást fogsz kapni, mint az edződtől egy évtized alatt kapnál. Nézz körül azon a YouTube csatornán, és minden információd meglesz a hosszútávú fejlődéshez INGYEN.

Egyetlen hónap után ne akarj szélesíteni, vastagítani, kerekíteni, csúcsosítani, hanem tanuld meg megfogni a súlyzót, és tanuld meg számolni a kalóriát. Ismerkedj meg az edzés és táplálkozás alapjaival, aztán pár hónap múlva elképzelhetetlen lesz számodra is, hogy nem érzed a hátad, pár év múlva pedig jól fogsz kinézni.

dec. 5. 17:42
 5/17 anonim ***** válasza:

1 hónap utàn mit szeretnél?

"igen van edzőm és ő azt mondta hogy először szélesíteni aztán vastagítani kell a hátat, tehát a széles hátizmot kellene éreznem, de nem nagyon érzem. "

Szerintem ha ilyen badarságokat mond az edződ, akkor érdemes lenne máshoz jàrnod...

Nincs olyan hogy "hát szèlesítés" és "hát vastagítás". A hát szélességét adó izom elsősorban a latissimus dorsi, a hát vastagságáért pedig elsősorban a trapéz izom a felelős. Természetesen még van egy rakás másik izom a hátadon, de itt most ezek a legfontosabbak.

Ha edzed a széles hátad (latissimus) akkor az nem csak szélesedik, hanem vastagszik is. Az izmok nem kétdimenziósak.

dec. 5. 17:47
 6/17 anonim ***** válasza:
Hátra kell húzni kicsit a könyököd, mert különben a karodra meg a válladra megy.
dec. 6. 15:39
 7/17 anonim ***** válasza:
28%

Durvát fogok mondani, sokan nem értenek majd vele egyet, de sajnos, ez a fájdalmas igazság.

Ha edzel mar egy ideje, és vannak lemaradt izomcsoportok, amik nem fejlodtek ugy, ahogy kéne, az genetika, és nem is fognak jó izomcsoportjaid lenni soha, akármilyen okosan edzed.

Pl. A combom, hátam, nekem akkor is fejlődik, ha alig edzek rá. Míg a vádlim, meg a bicepszem, akkor se lesz jo, ha a világ legjobb edzőjével edzek, vagy koxolok.

dec. 8. 21:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ha edzel mar egy ideje"

A kérdező pár hete gyúrogat nulla tudással egy segghülye edző mellett, úgyhogy ezen a szinten genetikáról beszélni értelmezhetetlen.

dec. 8. 21:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy 1 hónapja edz. Akkor nem ertem a kérdést. Majd 1 ev mulva térjünk vissza a témára, hogy mi van lemaradva, mert jelenleg, még minden, nem csak a hátad.
dec. 8. 23:21
 10/17 anonim ***** válasza:
7 Az azért lehet mert pl erőt fejtesz ki és ha több izom is részt vesz, de némelyik túl erős, akkor amíg az el nem fárad addig a többi alig fog dolgozni. Ilyenkor kell olyan mozdulat ami csak a gyenge izomra hat és nem tudja az erős helyette átvenni a munka nagy részét.
dec. 9. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!