Helytálló az alábbi útmutatás? A személyi edzőm azt javasolta, hogy a "húzós gyakorlatos" napon a háttal kezdjek (4 féle gyakorlat), és ezután jöjjön mindenképp a bicepsz (2gyakorlat). Mert ez így helyes, így fejlődik jól a hátam.
Én hallottam már mindkét variációról. Nyilván amelyikkel kezdesz, azt jobban meg tudod erőltetni.
Én mivel hátra jobban fókuszálok, azzal kezdek. Én nem tapasztalom, hogy a bicepszem edzés végén rosszabbul teljesítene. Valószínűleg bicepszből húzod a hátgyakorlatokat is, ami egy gyakori hiba. Kérdezd meg az edződ, hogy jó-e a formád, nézz róluk videókat stb.
Viszont erre a problémára az is megoldás lehet, ha megcseréled, és a bicóval kezdesz. Mivel edzés elején ki fog fáradni a bicepszed, kevésbé fogod használni azt a hátnál, így jobban fejlődhetsz.
Azt ajánlom, hogy úgy csináld, ahogy neked jobban beválik. Ha a bicepsszel akarsz kezdeni, kezdj azzal.
Igaza van.
Azért edzed a vegén a bicepszeidet mert ha előtte gyepálgatod akkor nem tudsz majd hátazni tiszteségesen.
Ez olyan mintha fekvenyomás előtt jól szétküldenéd a tricepszeidet.
A hát izom egy erősebb, nagyobb izom és birnád terhelni még,de te nem tudod a fáradt karjaid miatt.
Az egy dolog hogy te most még úgy érzed hogy mégis jól megy a hátazás.Azért megy jól, mert nyilván kevés az intenzitás még egyelőre.
De eljön gyorsan az a szitu mikor nem fogod evezésnél azt az x kilót meghúzni mert a karjaid nem birják majd szuflával.Igy lesz egy intenziv kipurcantó karedzésed és egy könnyű ,a hátaidat piszkálgató nagy semmi hátedzésed.
Ne fosikázzál a bicepszeid miatt,nem fog összemenni!!Fontosági sorrendben az az utolsók közötti izom.Nem beszélve hogy hátazasnál eleg jol kap terheleseket is,mig fordítva ez nem mondható el.
Menjenek az alapgyakorlatok.A felhúzás,evezés,fekvenyomás,guggolás,állva nyomás,húzodzkodás.Ezek hozzák a tömeget nem a bicepszezgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!