Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire gáz, hogy 1 hónap...

Mennyire gáz, hogy 1 hónap alatt nem erősödtem semmit ? Vagy mennyi idő kell, hogy akár 1 kilóval is többet tudjak felemelni ?

Figyelt kérdés
szept. 22. 15:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egy darab gyakorlatban se erősödtél egy hónap alatt? Ha egyben se, az gyanús.

Amúgy haladóként normális, ha a progresszió 6-8 (akár 12-16) hetente tud csak megvalósulni.

szept. 22. 15:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát már 4 hónapig edzettem otthon, ott erősödtem aztán kihagytam 2 hónapot, most kezdtem újra. Lehet az alvás a gond, a munkámból adódóan éjszakás-nappalos műszakok vannak, esetleg az ennyire belezavarna? Kicsit gáz lenne, mert úgy hallottam, hogy ha nem pihen eleget az ember, akkor nem nő az izom. De most akkor sosem leszek izmos a munkám miatt ? Vagy hogyan van ez ?
szept. 22. 20:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha szar az edzésed vagy szar az étkezésed, akkor nem leszel izmos. Ha szarul alszol, akkor szar lesz az edzésed és az étkezésed.
szept. 22. 20:44
 4/11 anonim ***** válasza:
31%

Ez az alvás dolog túl van gondolva. Van, aki család, munka mellett 5-6 óra alvással készül fel egy naturál versenyre.. Fontos az alvás, de, ha nem napi 1-2 órákat alszol, akkor nem az alvás a probléma.

Szarul eszel, szar az edzésed is mellé, gondolom csinálsz vagy 20 szettet mindenre. Ha 4 hónap otthoni edzés után nem tudsz fejlődni, az baj. Ha úgy írtad volna ki a kérdést, hogy 3 év edzés után kicsit megakadt a fejlődés, az egy fokkal reálisabb lett volna.

szept. 23. 11:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Push-pull-leg-et csinálok, 1 gyakorlatot minden izomra és 5 sorozatot. 1 órámat kiteszi a kodiban. A kajám ugyanaz, mint amikor otthon edzettem és erősödtem. Fehérje 130-140 g megvan.
szept. 23. 14:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Légy konzisztens, és erősödni fogsz. 4 havonta kihagyni 2 hónapot nem konzisztencia, pláne ha otthoni maszatolást értesz edzés alatt.
szept. 23. 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:

5 sorozat elégnek kellene lennie. Ha bukásig edzel 6-8 sorozatnál felesleges többet csinálni.

Effort milyen? Kemények az edzéseid? Ez az 5 sorozat minőségi, bukáshoz közeli sorozatok?

szept. 23. 15:11
 8/11 A kérdező kommentje:
De most ezt miért kell csinálni ? “Biztos 20 sorozatot csinálsz egy izomra” meg “otthoni maszatolás”. Nem vagyok hülye, utána néztem és nézek is az edzésnek, hogyan kell csinálni és mik a jó dolgok, miket ne. Csak kérdeztem, hogy 1 hónap alatt, ha nem erősödtem, az gáz-e.
szept. 23. 15:12
 9/11 A kérdező kommentje:
#7-es Piramisozok, 1 bemelegítő sorozat és az utolsó azt akkora súllyal, hogy egy-két ismétlést meg tudjak csinálni. Kifárasztom az izmokat, hogy tényleg rendesen dolgozzanak őket, nem is lenne erőm más gyakorlatot már csinálni.
szept. 23. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:

"1 hónap alatt, ha nem erősödtem, az gáz-e"

Leírtuk, hogy ha egyetlen gyakorlatban se erősödtél, az gáz. Pár hónap gyúrás után megrekedni a fejlődésben gyanús.

"1 bemelegítő sorozat és az utolsó azt akkora súllyal, hogy egy-két ismétlést meg tudjak csinálni"

Mi? Az utolsó sorozatod csak egy-két ismétlésből áll?

"Kifárasztom az izmokat, hogy tényleg rendesen dolgozzanak"

Ebből a mondatodból nem következik hozzáértés, de ez pár hónap után (amiben több hónap kihagyás is van) ez nem csoda. Az edzés hatékonyságát nem fáradságban mérik.

szept. 23. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!