Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek melyik edzésfelosz...

Brokenbone kérdése:

Szerintetek melyik edzésfelosztás a hasznosabb?

Figyelt kérdés

Heti három edzés esetén a push-pull-legs a hasznosabb, vagy ha szétbontom az egyes izomcsoportokat?

Például: mell-hát, utána láb-has és a harmadik váll-kar így kb tudna regenerálódni.

Ki mit gondol erről?

jún. 17. 09:17
A kérdező szavazást indított:
Push-pull-legs
Szétbontva külön-külön
8 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A felosztásnak nincs jelentősége. Azt a felosztást kövesd, ami számodra szimpatikusabb. Az biztos, hogy a mell-hát nap az én fejemben lehetetlen, hisz két ekkora izomcsoportot egy napon hatékonyan leedzeni irreális. Egy intenzív fekvenyomás és tárogatás (akár tolódzkodás, összehúzás, pec deck, stb.) után még nagy munkasúlyokkal evezni és lehúzni felejtős, de mindegy.

Inkább azon gondolkodj, hogy ha heti egyszer edzel meg minden izomcsoportot, akkor be tudod-e egyetlen napra programozni a fejlődéshez szükséges összes munkasorozatot.

jún. 17. 09:37
 2/16 A kérdező kommentje:
Úgy logikusabb lehet, hogy mondjuk mell + váll (első+oldalsó+ bicepsz, utána lábak + has és a harmadik egy hát + váll(hátsó)+tricepsz?
jún. 17. 10:04
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked így jó, akkor jó.
jún. 17. 10:20
 4/16 anonim ***** válasza:
11%

Én

Mell hát váll

Láb,kar,has

szerint edzek mindent hetente 2 szer.

Tehát heti 4 edzésen.

Arra figyelj hogy legyen meg a heti összvolumen az izomcsoportokra.A felosztás,szabadidő valamint egyénfüggő.Lehet variálni bizonyos ésszerü keretek között,hogy a regeneráció is meglegyen.

jún. 17. 10:44
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Semmi relevanciája a felosztásnak. A mell-hát számomra is értelmezhetetlen, de a legelcseszettebb felosztás is működhet, mert lényegtelen. Ami lényeges, az a progresszió, effort, intenzitás, volumen és konzisztencia. Ha ezek nem stimmelnek, akkor mindegy a felosztás, nem fogsz fejlődni.
jún. 17. 10:51
 6/16 A kérdező kommentje:

A mell-hátat akkor elengedem ha többen megjegyzitek.

Inkább a második típusú felosztást próbálom ki amit a 2. kommentben írtam.

Azért tettem fel a kérdést egyébként, mert egy jó ideje push-pull-legs-et edzettem és egy ideig tök jól működött de most valahogy úgy érzem, hogy megálltam a fejlődésben. Kajára, pihenésre igyekeztem figyelni.

jún. 17. 10:58
 7/16 anonim ***** válasza:
78%
Az 5. válaszban fel lettek sorolva azok az edzéstényezők, amik számítanak. A felosztás nincs köztük. Ami még számít, az a kalória és a fehérje. Ha ezek mind stimmelnek, akkor fejlődni fogsz. Nem olyan ütemben, mint kezdőként, de fogsz.
jún. 17. 11:04
 8/16 anonim ***** válasza:
82%

ha nem fejlödsz akkor az nem azért van mert push pull legbe edzel vagy más bontásba

a bontás nem számít

ott vmi más ok van

az is lehet h fejlödsz csak lassan és meg ijedtél

jún. 17. 11:13
 9/16 anonim ***** válasza:

Nem csak ennyi felosztás látezik és heti 3 napra szerintem a két legrosszabb közül válogatsz.

Felsőtest-alsótest felosztásban vagy full bodyban gondolkodj.

jún. 17. 11:55
 10/16 anonim ***** válasza:
56%

"mell-hátat akkor elengedem ha többen megjegyzitek"

Ne azért engedd el, mert többen megjegyezték, hanem gondolj bele logikusan. Hogy edzettél eddig? Egy mellezés legalább két gyakorlat: egy nyomás és egy izoláció (pl. tárogatás), de inkább több nyomás és több izoláció. Egy nagy súlyos, intenzív, RPE7 fölötti nyomás és izoláció után még tudsz hatékonyan hátazni? Egy hátazás szintén legalább két gyakorlat: egy függőleges húzás és egy vízszintes húzás, de inkább több függőleges húzás és több vízszintes húzás. Mellezés után még meg tudod edzeni progresszíven a test egyik legnagyobb izomcsoportját összetett gyakorlatokkal? Néha lehet, de hosszútávon elképzelhetetlen.

Ha nulla az effort, akor hátazhatsz mellezés után, csak akkor ne csodálkozz a fejlődés hiányán.

jún. 17. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!