Miért fájdul meg a derekam lábedzés közben?
Minden lábtoló gépnél és minden guggolásnál már a második kör közben megfájdul a derekam, pedig mindig figyelek a helyes mozgásra. Lábtolásnál nem emelkedik el a derekam a támlától, sarokból nyomom a súlyt és nem talppárnával, szóval nem értem mi lehet a gond.
Valakinek van valami jó tanácsa, hogy mire figyeljek még? Elég bosszantó hogy nem tudok megcsinálni egy rendes lábedzést.
Előre is köszönöm!
"23 éves 74kg-os srác vagyok, szóval szerintem alapesetben még nem indokolt a derék fájdalom"
Kivéve, ha valami adott az 1. kommentben felsorolt problémák közül. Nem sokat jelent, hogy 23 éves vagy és 74 kiló.
Szerintem előbb az orvos lesz, mert 11 éve sportolok és már van némi rálátásom a helyes technikákra. Csak azért írtam ki a kérdést, hátha járt már valaki hasonló cipőben.
De köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Nekem lábtolón csak akkor fáj a derekam (ott is csak jobb oldalt), ha öv nélkül végzem a gyakorlatot. Próbáld ki, ha eddig nem használtál övet, most használj.
De, érdemes megnézetned valakivel, nehogy komolyabb baj legyen.
Ezt már többen mondták nekem mostanában, de valahogy mindig kiment a fejemből, szóval még sosem használtam.
Kövi edzésen mindenképp felveszek egyet!
Köszi szépen a tippet!
És igen, muszáj lesz megnézetni.
Lehet meglévő problémád van, akkor hiába szabályos a gyakorlat, fájni fog guggolás közben ha nagy a súly.
Lábtolónál már kevésbé kéne fájnia, valószínűleg rosszul veszed fel a pozíciót. Amikor életemben először próbáltam lábtolózni úgy éreztem mintha kést döfnének a gerincembe (alapól se teljesen ép az egyik csigolya), mert a lefele irányuló támadáspont valahova a gerincem közepe felé mutatott, nem a csípőm irányába, tehát elkezdett erőkifejtés közben görbülni a gerincem. Nekem ebben pl. az segített, hogy egy széles súlytárcsát rátettem az ülsére és egy párnát, így már egyáltalán nem érzem a gerincem, kétszer akkora súlynál se. Jobb esetben állítható az ülés és a háttámla is, nálunk nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!