Edzőterem tulajdonos írt nekem egy edzéstervet, de nem rakott bele pl. deadliftet se guggolást. Lábedzésre lábtolót rakott, ennek lehet valami oka?
Figyelt kérdés
2023. okt. 28. 15:56
1/17 anonim válasza:
Mivel nem a gyakorlatszelekciótól függ a fejlődés, ezért ennek sok jelentősége nincs. Én a saját lábedzésemet elképzelhetetlennek tartom deadlift vagy guggolás nélkül, de deadlift vagy guggolás nélkül is lehet jó és izmos lábad (lábtoló, lábnyújtó, lábhajlító, pendulum, stb.).
2/17 anonim válasza:
Az az oka, hogy ha csak izom méret növelése a cél, nem kell guggolni, vagy felhúzni. Én pl. nem csinálok felhúzást, de nálam heti kettő guggolás alapvető, az egyik kedvenc gyakorlatom.
3/17 anonim válasza:
kérdezd meg az edzőterem tulajdonosát
amúgy meg tényleg tök mindegy a gyakorlatok szelekciója. ha szeretsz gugolni meg felhuzni akkor irass olyan tervet amiben van gugolás felhuzás ha meg nem akkor ezek nélkül is lehet építeni nagyon korrekt alsó testet
4/17 anonim válasza:
Hat mert gondolom nem eroemelo celokkal edzel. Nincs kotelezo gyakorlat. Ha te jobban szereted azt, mond h irja bele
5/17 A kérdező kommentje:
nem erőemelő céllal, csak izom méret növeléséért
viszont azt olvastam, hogy ezek a legalapvetőbb gyakorlatok, és ezek növelik a leginkább az izom méretét
igaz ez?
2023. okt. 28. 21:06
6/17 anonim válasza:
Az növeli a leginkább az izom méretét, ha a választott gyakorlataidban (legyenek ezek bármelyek, tök mindegy) időről időre progressziót érsz el, emellett pedig eszel elég kalóriát és fehérjét. Ennyi.
7/17 anonim válasza:
Mindennek van oka... haha.
Amúgy a lábtoló sem szar, kíméli a derekat, lehet hogy sérüléstől akar megóvni.
8/17 A kérdező kommentje:
a felhúzás rossz a deréknak?
2023. okt. 29. 17:54
9/17 anonim válasza:
Nem, csak ha szarul csinálod, de akkor minden gyakorlatnak rossz.
10/17 anonim válasza:
En mindig belerakom az edzesekbe meg amugy se vagyok gepes. Sokkal jobb az erom, kondim, stabilitasom mikor alapgyakorlatokra epitem az edzest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!