Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez miért van (izomláz)?

Ez miért van (izomláz)?

Figyelt kérdés

Vasárnap fekvenyomtam, nagyobb kihagyás után először, a régi bemelegítő-súly volt végig a munkasúly. 3 szett, 6/10/12 ismétlés, ennyi. Ez elég volt ahhoz, hogy másnapra közepesen durva izomlázam legyen. Tegnap is még jócskán éreztem, de éreztem, hogy készen állok, így tegnap újabb 3 szett azonos súllyal: 10/12/14.

Ez akkora munka volt, hogy utána még egy fekvőtámaszt sem bírtam kinyomni és kicsit remegett is minden felül egy darabig.

Gratuláltam is magamnak, hogy ennyit az óvatos visszatérési tervekről, ezt elsiettem, nézhetem mi lesz másnap.

Erre mára teljesen eltűnt az izomláz, semmi baja semmilyen izomnak.

Ez hogyan lehetséges, amikor tegnap még jobban megdolgoztattam mint 2 nappal azelőtt? Ilyen gyorsan csak nem alkalmazkodnak az izmok - vagy mégis?

2023. nov. 22. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez normális. Van ilyen.
2023. nov. 22. 11:41
 2/5 A kérdező kommentje:
OK, köszi - eredetileg az ízületeket és a szalagokat akartam hozzászoktatni újból az egészhez (de nem tudom visszafogni magam, féltem, hogy túltolom), mert a bemelegítő súly nevetséges, kevesebb mint a fele a régi munkasúlynak. De még ez is beütött, remélem akkor nem sokáig.
2023. nov. 22. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:
újrakezdőknél nagyon durva izomláz tud lenni, nem meglepő
2023. nov. 22. 15:44
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Az izomláz egyik része amit érzel és izmokból jön, a másik része, főleg súlyzós edzésnél az idegrendszer edzetlensége, nálad ez lehet a háttérben.

Nem csak a rostoknak kell fejlődni, hanem a szimpatikus/paraszimpatikus idegrendszernek is.

Nyomass magnéziumot (jó minőségűt)+bvitamin komplexet.

2023. nov. 22. 17:30
 5/5 A kérdező kommentje:

3-as, igen erre számítottam, amire pedig nem, hogy a második (intenzívebb) edzés után még a nyomokban megmaradt izomláz is teljesen eltűnik :)

4-es ahhhááá, itt lehet a kutya elásva, igazad van. Eléggé megleptem/sokkoltam a rendszert, mert nagy volt a kihagyás.

Magnézium megvan, megy a többi is majd.

Köszi szépen!

2023. nov. 22. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!