Én se értem annyira, törzs edzés, has edzés, mindig azt hittem, hogy a kettő egyet jelent.
A fő hasgyakorlatom a súlyozott plank volt
a plank tényleg egy izometrikus törzs gyakorlat. a törzsnek tagja a has is de ez a kettő nem egyenlő
a plank közbe izometrikusan feszül és dolgozik a hasad de ettől még az nem egy has gyakorlat. ha hasazni akarsz akkor tényleg hasprés a jó
Ahogy a 9. válaszoló leírta, azért a 99% kicsit túlzás, de a konditeremben, vagy otthon edző emberek jelentős részének, gőze nincs arról, hogy mit csinál. Hallott valakitől valamit, látott a Youtubeon valamit, és azt utánozza.
Nagyon röviden: az egyenes hasizom a szegycsont alatt ered és a medencecsont tetején tapad, ebből már nem nehéz rájönni, hogy akkor végez aktív munkát, ha a gerincoszlop hajlításával a válladat közelíted a csípőd felé vagy fordítva. Bármelyik verziót választod a hasizom együtt dolgozik, tehát nem létezik "alsó" és "felső" hasizom, nem lehet rájul külön edzeni.
Azt hiszem te is látod kérdező, hogy planknál semmiféle hasizom összehúzódás nincs, maximum stabilizál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!