Követtek egy edzési sorrendet vagy azt dolgozzátok ami regenerálódva van?
Tudtommal van olyan felhúzás hogy csak a gerincfeszítőt edzi
nincs ilyen. a felhúzás egy összetett gyakorlat.
dolgoznak a combhajlítóid, feszítőid, farizmok, gerincmerevítők, csukja , alkar, törzs, stb stb a teljes hátsólánc dolgozik kissebb-nagyobb mértékben, de a munka oroszlánrészét a farizom, a hajlítók és a feszítők végzik, a többi izom csak izometrikus terhelést kap.
Ez szimplán csak azért értelmetlen, mert honnan tudod, hogy regenerálódott? Mi alapján vagy benne biztos?
Még kezdőként az izomláz egy jó faktor lehet, de később már nem. 2 éve edzek még csak, de nincs izomlázam, na ilyenkor hogy döntöd el, hogy regenerálódtál-e vagy sem?
24-96 óráig bármilyen intervallum lehet, hogy regenerálódj. Épp ezért jó egy tervet követni és nem random hétfőn karozni, majd pedig szerdán újra, mert Te azt érzed, hogy regenerálódtál, közben pedig 2 nap még karnak is kevés, ha intenzíven edzel..
Én nem szeretem ezt a módszert amit említesz.Egy jól megtervezett edzésprogram mindent visz.Az azért van úgy megírva,mert pont úgy,abban a sorrendben regenerálodsz,edzést,osztod ahogy kell.
Ebben az ösztönös edzéselvben én nem hiszek.Plusz nem is érzem magam akkora profinak hogy ne kelljen edzésterv,hanem majd érzésre elkezdek össze vissza edzegetni, meg gyakorlatokat variálni.És nincs is késztetésem ilyesmire mert nem tudnám követni és időm se lenne ezzel foglalkozni.
Nekem kell a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!