Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van kinek a karja genetikailag...

Van kinek a karja genetikailag le van korlátozva 40-41 centire?

Figyelt kérdés

Semminek sem tudom nagyobbra gyúrni.

Már 80 kilóval nyomok tricepszre fekve szériában, 60 kilóval tricepsz hajlítok, kettős csigán is 50 kilóval szériázok.

Akiket látok hasonló súlyokat mozgatni (nem sűrűn látom ezt) azoknak úgy 45-46 között mozog a karjuk.

Bicepszre is gond nélkül szériázok 55-60 kilókkal rúdon, 22-24 kilóval egykezessel.

Nem értem miért nem nő.

190 centimhez a 41 olyan mint egy kezdőnek.

Igaz, 33 volt anno mikor kezdtem 18 évesen. Most 32 vagyok.

2023. júl. 22. 22:03
 1/7 MadSeal ***** válasza:
100%

Ha ennyi idő után nem lett jó karod, akkor valószínüleg nem is lesz már sosem a kiemelkedő izomcsoportod, viszont mindig lehet elég sokat javítani a dolgokon. Segíthet ha magasabb frekvencián edzed, ha eddig heti 1szer lettek megedzve, most lehet 2, ha 2, akkor 3 (3 felé nem mennék még ilyen kis izmoknál se). Nem feltétlen kell drasztikusan növelned a volument, tehát a heti 2-3 edzés nem feltétlen jelenti, hogy 2-3szoros heti volumennel is kell dolgozni, de azért ajánlatos 1-2 extra szériát hozzádobni.

Ha viszont idő szűkében vagy, nem opció a magasabb frekvencia, akkor az is elég lehet ha hozzáadsz a kargyakorlataid végére egy-egy extra myo-reps szériát.

Még fontos dolog lehet kiemelni, hogy mivel a tricepsz a nagyobbik izom a felkaron és azon belül a tricepsz hosszú-feje a legnagyobb köteg, érdemes lehet olyan gyakorlatszelekciót választani, ahol a vállizület stabil és legyen benne olyan gyakorlat is, ahol a hosszúfej jobban megnyúlt állapotban van (vállmobilitástól függően ez lehet skull crusher, de akár fej fölött is).

2023. júl. 22. 23:53
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Fej fölött nyomjál fiam
2023. júl. 23. 07:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha birja a könyököd persze
2023. júl. 23. 07:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Aligha genetika.Azthiszem te súlyt emelsz nem pedig izmot terhelést.Nem tudom ennél jobban megfogalmazni.Én a te helyedben revizió alá venném az egész karedzést,a pihenőket meg mindent.

Amit a genetika megmutathat az kb az hogy nagyjából hellyel közzel elérsz egy bizonyos szintet ,némely izmok jobb ,illetve rosszabb növekedési mérleggel.Ezek közti különbség minimális illetve enyhén észrevehető.De olyan hogy vkinek hatalmas mellei vállai meg combjai vannak de ehhez viszonyítva kis karjai, nemigen fordulhat elő.Szval ha csak a karjait nem jók de a többi igen,akkor nagyvalószínüséggel ott a karok nem megfelelő edzése,pihentetése stb lesz a ludas.

2023. júl. 23. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocsi a helyesirásért tököm van már tele ezzel a szövegjavitóval..Remélem azért valamennyire érthető volt.
2023. júl. 23. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, a genetika behatárol. Nekem is csirke karom van a testem többi részéhez képest. Amit ki tudsz próbálni az a radikálisan eltérő edzésmegközelítések: volumen növelés akár rövidebb időszakokig, pl egy hónapig rendkívül intenzív karedzések, mérni a fejlődést, utána kis pihenő, megint egy hónap. Meg lehet próbálni emelni az ismétlésszámoakt, akár extrém szintekig, van akinek arra reagál jól (15-25 ismétlés) Szuperszettek is mehetnek vagy nagyobb hangsúlyt helyzeni az összetettebb gyakorlatokra pl húzódzkodás, felhúzás. rengeteg erőemelőnek van óriási karja külön bicpeszezés nélkül.
2023. júl. 23. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
Azok zsiros spajszerek fiam.
2023. júl. 23. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!