Ha egy genetikailag fejlődésre alkalmas férfi elkezd komolyan edzeni mellette olyan ételeket eszik amik segítenek a fejlődésben, akkor mennyi idő amíg valami fog látszódni?
Genetikailag mindenki alkalmas a fejlődésre. Genetikailag csak az az ember nem képes fejlődésre, aki már halott. Ez a "genetika" dolog majd akkor számítson neked, ha versenyzői ambícióid vannak, hobbigyúrós szinten nincsen se jó, se rossz genetika.
Milyen ételek segítenek a fejlődésben? Áruld el, melyek ezek. Van már mögöttem sok év tapasztalat, de egészen eddig nem tudtam róla, hogy vannak fejlesztő ételek. Bárcsak tudtam volna ezt hamarabb. Csirkemell, rizs, tojás, steak, lazac, zab? Ezek a fejlesztő ételek?
Amúgy attól függ, hogy honnan indulsz. Ha egy sovány, alacsony testzsírú, nulla izomzatú srác vagy, akkor három-négy hónap alatt már simán lehetnek nagyon jól látható változások. Ha dagadt vagyok, zsíros vagy, fedett vagy, nagy a túlsúly, akkor amíg egy kalóriadeficiten alapuló diétával nem csökkented le a testsúlyos egy egészséges szintre, addig olyan látványos változást az izomzatodban nem fogsz észrevenni. Persze ez csak a látvány, az erő megint más, de te most a látható szempontra vagy kíváncsi.
Progresszív súlyzós edzésterv, célnak megfelelő étrend (optimálisan menedzselt kalória, kiegyensúlyozott makrotápanyag), kielégítő regeneráció (pl. alvás, nyújtás, stb.). Ergo neked is arra van szükséged a fejlődéshez, mint mindenki másnak.
Nyilván úgy értette, hogy szerencsés genetikájú, és hogy a céljának megfelelően , tisztán táplálkozik mellette (értsd, kalóriadeficit ha fogyni szeretne, kaloriaplusz és fehérjében gazdag étrend, ha izmot építene stb.). Bírom, hogy itt mindenbe is belekötnek.
Nekem jó kiindulási "alapanyag" mellett kb. 3-4 hónap múlva már kezdett látszani, hogy edzek. Ez egyéni, az a lényeg, hogy ne add fel, ha nem látsz vagy érzel olyan hamar eredményt, mint amire számítottál.
Na akkor kb viszonyítási alapnak.
Most vagyok 52 éves.
44 évesen kezdtem edzeni.Az első évben 75 kg ról felmentem 88 ra.A masodik- 3évben lettem 95 kg.A 4,5 évben olyan 100.A 6 ikban 103 Most az utolso két évben alig 2-3 kg vagyok több.107 és 105 között vagyok, kevesebb zsirral, mint amikor 95 kg-os voltam.
Jol fejlődőnek mondanám magam.De tudok azért stagnálni is.Kardióra érzékeny vagyok.Gyorsan tudok fogyni ha akarok.
A fiam gyorsabban halad.
Most 96 kg.De a kora miatt benne több potenciál rejlik érthető mődon.
Lehet nem hangzik valami szerényen,de az én koromban ez elég rendkívüli eredmény sztem.
Nem azt mondom hogy nincs jobb nálam,mert biztos. Azért nem egy szokványos eset.
Szval én ezt ugy tudom értelmezni hogy neked,ha fiatalabb vagy,akkor egy átlagos genetikával is elérheted,hozni tudod.
Ha vki más véleményen van,vagy nem ért velem egyet,majd leírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!