Izomtömeg növelésre, illetve erősödésre alkalmas a TRX?
Szóval, az én kérdésem a következő lenne:
Nekem nagyon tetszik a TRX, ellenben a konditerem ellenszenves.
Próbáltam már egy két dolgot a TRX el, és nagyon tetszik! Érzem is hogy jó, de még nagyon kezdő vagyok.
Úgy igazán sose sportoltam semmit.
Az én testalkatom olyan, hogy kezd megerszkedni a hasam, ( ettől is szeretnék megszabadulni),
illetve ezzel páhuzamosan nagyon-nagyon leapadt a mellkasom, a vállam, és a karom. Olyan ceruzaformára, vastagságra. :)
Ezeket az izmokat (is) szeretném újra építeni. Ergo izomtömeg növelésre van szükségem.
Alkalmas erre a TRX?
Normális válaszokat kérnék!
Köszönöm!
Igen hamar kevés lesz a TRX ha izomépítés a cél .
Én abszolút punnyadtan, nulla állóképességgel kezdtem járni TRX,kettlebell edzésre , valamennyit erősödtem , de pár hónap után éreztem, hogy kevés . Fél év után váltottam a konditeremre. Itt is szóltunk kiegészítésként TRX gyakorlatokat csinálni , de úgy ahogy az első írja , önmagában kevés.
Köszönöm normális, intelligens válaszod! ( a falnak megyek a fotelkommentelőktől. :) )
Azt elfeledtem hozzátenni, nekem nem célom a Body Builder testalkat, a végletekig kidolgozott strand-izomzat :) és két méteres magassággal ezt nyilván nehéz is lenne megvalósítani. Nem is ilyen értelemben kérdeztem hogy alkalmas e a TRX izomépítésre.
Hanem egy egészséges, formás erős izomzat, az amire vágyom vagy talán egy kicsit több. És ennek a megtartása.
Másik kérdésem: ezt írtad:
“ azonban izomtömeg növelésére a TRX egymagában kevés, hiszen nem is erre való, nem is erre találták ki.”
De akkor mire való, mire találták ki?
Alapvetően arra találták ki, hogy a szabad súlyos alapgyakorlatok progresszióiban segítsen, hogy a funkcionális mozgásmintákban erősödj, és hogy a gyógytornában egy jó kiegészítő eszközként működjön. Ezek mindegyikére teljesen alkalmas.
Alapvetően nem tudom neked megmondani, hogy milyen izomzat építhető fel pusztán TRX-el, ugyanis se személyesen, se a közösségi médiából nem ismerek olyan figurákat, akik pusztán csak TRX gyakorlatokkal fejlesztenék a fizikumukat. Ha vannak ilyenek, akkor feltételezem, nincs olyan "esztétikai" szinten a formájuk, amit érdemes lenne mutogatni, de ez csak feltételezés. Tuti létezik olyan genetikai félisten, aki egy szigorú diéta mellett pusztán TRX-el elképesztő naturál formát fejlesztett, de azért ez enyhén szólva sem hangzik reálisnak.
Értem!
Nagyon köszönöm a válaszotokat, tényleg ritkán olvasni itt a gyakori.hu-n ilyen értelmes, normális választ! Hálás vagyok érte! 🙏🙏
Sokat segít az itteni morálon, ha néha becsúszik egy-egy olyan kérdés is, amit nem ugyanaz a beteg ember ír ki tápkiegészítőkről, személyi edzőkről és fenékedzésekről. 🤣
De nincs mit, jó fejlődést kívánok, hajrá!
Minimális szinthez elég. Pár hónap után megunod és menni akarsz majd súlyokat emelni, de ne legyen igazam.
"nem célom a Body Builder testalkat, a végletekig kidolgozott strand-izomzat" ez még precízen kiszámolt étrenddel és rendes súlyzós edzéssel is sok év munkája lenne, kár ilyeneken pörögni
Nem kiemelni akartam hanem törölni, egy másikat akartam kiemelni.
Elhibáztam. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!