Tudom, hogy nincsenek egzakt számok, de ez a kalória valóban kevés, ha eredményt akarok elérni izomépítést nézve?
172cm, 71kg, lassan 2 éve edzek.
108kgról indultam 3 éve.
Mára legyőztem a kisebb félelmem, hogy nem merek kalóriatöbbletben lenni.
2200 kalóriát eszek 1 nap. Ez mennyire kevés? Látom, hogy a lányok is többet esznek konkrétan nálam.
És itt jön a csavar, a napi aktivitásom: kb 10km séta minden nap (ez az órám szerint 20.000 lépés átlagban), illetve heti 4-5 súlyzós edzés.
2200 kalória ilyen aktivitás mellett tényleg nevetségesen kevés és nem kap elég energiát a szervezetem?
Gondolom tömegelés a cél, akkor ha minimálisan is (havi 1-2 kg), de növekszik a súlyod, akkor elég. Ha stagnál, akkor lehet, hogy egyes napokon deficitben vagy (pl edzésnapokon), akkor növelni kell, legalább az edzésnapokon 100-200 kalóriával. Ha csökken a súlyod, egyértelműen kevés.
Maga a kalóriák száma lényegtelen, a változás és a szervezeted reakciója a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!