Ilyen esetben hogyan döntenétek? (edzés felosztás)
Sziasztok.
A háttérinfó csak annyi, hogy tavaly november végén elkezdtem életmódot váltani, 9 hónap alatt ledobtam 35kgot, eleinte heti 5x edzettem, viszont a nyáron áttértem heti 4-re, mert teljesen értelmetlen láttam a heti 5 edzést.
Alsó felsőtest felosztásban edzek már 3-4 hónapja.
Nyáron működött a dolog, mert nem volt suli.
Így nézett ki: F-A-pihenő-F-A
Viszont suli miatt nem tudom megoldani csak úgy, hogy egymás után edzek 4-et, tehát már lassan másfél hónapja így megy: F-A-F-A-pihenő
Míg a legelsőnél a regeneráció megvolt, itt azt vettem észre, hogy nagyon nincs meg. Kihagytam már edzést amiatt, mert pl a keddi lábnapról az izomláz nem múlt el a csütörtöki lábnapra, ezt pedig nem nagyon szeretném.
Milyen felosztást ajánlanátok, ha tartani szeretném a heti 4 edzést, viszont csak úgy tudom megoldani, hogy hétfőtől-csütörtökig edzek?
Amiatt ragaszkodok ennyire az alsó felsőtest edzésre, mert így heti 2x kap minden izom terhelést. (itt egy másik kérdés: Szükséges naturálban heti 2x megedzeni minden izmot, vagy elég 1x is?)
Ha az edzésed kellően hatékony, kellően célozza az adott izomcsoportokaté selegendő stimulust adsz nekik, akkor naturálban simán működőképes heti egyszer megedzeni a konkrét izmot. Éppen ezért ajánlom neked a következőt:
1. nap - láb
2. nap - tricepsz, mell, váll
3. nap - bicepsz, hát
4. nap - kardió, core, has
Ez egy nagyon hatásos felosztás lenne esetedben, többek között regeneráció szempontjából is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!