Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy döntenétek a külföldi és...

Hogy döntenétek a külföldi és magyarországi jövő között?

Figyelt kérdés

A párommal ketten külföldön élünk. Mindkettőnknek van munkája, relatíve jól élünk. Amit szeretnénk azt elő is tudjuk teremteni magunknak, s ennek nagyon örülünk. Viszont nem tervezünk örökre kint maradni, egy szép nap itthon szeretnénk családot alapítani, házat venni. Ám amikor Magyarországra jövünk, mint most is egy rövid időre, szembesülünk azzal hogy sokkal nehezebb minden ebben az országban, eleve normális munkát találni, egy jövőt felépíteni. Mindenhol csak a buktatókat látjuk mindketten, azt a sok szegény sorsú embert, a lezüllötteket, azokat akik az anyjukat is eladnák 20 forint extra haszonért. Iszonyatos a bürokrácia, a politikai élet, a települések kinézete, az emberek semmibe vétele. Meg úgy minden.

De itt nőttünk fel, és még mindig ezt az országot érezzük hazánknak, illetve a családjaik miatt is hazavágyunk. Nagyon szeretnénk egy normális életet teremteni de kicsit félünk hogy megbánjuk a hazajövetelt, hiszen kint jó sorsunk van, bár nem kimondottan szeretünk ott lenni. Sokszor van honvágyunk is.

Szóval ti hogy döntenétek egy ilyen helyzetben? Ha lenne kilátás egy jobb életre nem gondolkodnék ilyenen, de nem sok perspektíva áll előttünk jelenleg. Az egyetlen megoldás ha tanulunk és tanulunk, azzal talán érhetnénk el eredményt, de az sem biztos.

2021. szept. 10. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Maga a hely Magyarország miatt nem érdemes itt maradni, pontosan azok a dolgok miatt amiket leírtál.

Nem tudom hova visz a sors de én külföldön sem szeretnék lenni.

Hogy érthető is legyen, maga az otthonom ami miatt maradnék, és nem is akarok elmenni sehova innen (de ez nem csak rajtam múlik).

2021. szept. 10. 18:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi ebben a helyzetben a kinnmaradás mellett döntöttünk - MO-ra látogatni, a családdal kapcsolatot tartani így is lehet, mi is jobban élünk, nem csak anyagilag, hanem emberileg is, és sokkal többet tudunk segíteni az otthon maradtaknak, ha kell.
2021. szept. 10. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Svájcban élek, átszámolva majdnem havi 2 millió ft a fizetésem.

Ki az a nem normális aki ennek a töredékéért visszajönne, rabszolgamelót végezni.

Olyan munkakörülmények, vállalati légkör, fejlődési potenciál van itt Svájcban, amit Magyarországon soha nem lehet megtapasztalni.

2021. szept. 10. 18:37
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Ugyanez a dilemmám,kérdező csak egyedül vagyok és még itthon.

Itthon vagy lesz egy óóóriási morális ébredés, vagy de fakto élhetetlen lesz akármég jó fizuval is.

2021. szept. 10. 18:44
 5/6 anonim ***** válasza:
66%

Hát ezt azért több tényező is befolyásolná. Mi nem szeretnénk elköltözni MO-ról, mert itt van a családunk fél-egy óra autózásra, a barátaink a környéken, bármikor összefutunk bárkivel, a munkánkat ha nem is kifejezetten szeretjük, de nem utáljuk és jó fizetést kapunk érte. Nyilván mi is elmehetnénk 2-3-4 milliókért Svájcba meg Norvégiába meg bárhová igazából, de annyit nekünk az anyagi előrelépés(? Baráti pár elköltözött Hollandiába, nem élnek jelentősen jobban, mármint anyagiakban, mint itthon, kizárólag a politika miatt költöztek) nem ér, hogy ezért cserébe hátrahagyjuk a családot és a barátokat. Mi Budapesten élünk egyébként, én nem látom azt a rettenetes züllést, amit itt írsz, és munkámból kifolyólag sokszor voltam amúgy Németországban meg Belgiumban, olyan nagyon nem vettem észre azt a rettenetesen más és jobb mentalitást egyik helyen sem. Jó, mindkét helyen lehetett inni munkaidőben ebédhez egy sört, de na :D Ez azért nem érv. De lehet csak én élek burokban.

Viszont csak ti tudjátok eldönteni, hogy nektek mi éri meg és mi a fontosabb. Ha most kint jól éreznétek magatokat, akkor nem lenne kérdés, de valami miatt csak hazavágytok. Járjátok körbe Budapest, Győr, Sopron jobb környékeit, és nézzétek meg, hogy el tudnátok-e képzelni ott az életeteket. Lehet, hogy máris kevesebb züllést látnátok és kicsit kevésbé lenne negatív képetek az országról (ami amúgy nyilván nem tökéletes, de szerintem egyik ország sem az, sehol sincs kolbászból a kerítés).

2021. szept. 10. 19:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön élünk már 4. éve, és akárhányszor hazamegyünk, csak megerősíti, hogy maximum két hét és utáns sipirc vissza.

A magyarországi nyaralás egy merő stressz a fhos közlekedés, a kéregetők (Kelenföldön 1 perccel a leszállás után megtaláltak), az órákon át tartó ügyintézések miatt.

Bp meg büdös, hugyos és két napot töltöttünk ott csak, de már köhögünk, fáj a torkunk. Érdekes, kétévig nem mentünk haza a vírus miatt, egyszer meg sem fáztunk.

2021. szept. 11. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!