Milyen gyakran szoktátok azt hallani Magyarországon élő külföldi emberektől,hogy itt is akarnak maradni?
Pl külföldi egyetemistáktól vagy itt dolgozó külföldi kollégáktól..
Ha igen,akkor miért akarnak itt letelepedni?
Diákoktól és munka miatt ittlévőktől ritkán. A nagyon szegény országokból érkezettek inkább, de nekik is csak az EU-tagság és az állandó letelepedési engedéllyel járó jogok a legszimpatikusabbak.
Aki letelepszik, az általában már valami olyasmi céllal is érkezik eredetileg is, ha másért nem, a megélhetési költségek miatt.
Azok akarnak Magyarorszagon letelepedni akik nyugdijasok vagy tavmunkaban dolgoznak egy kulfoldi cegnek. Nekik teteszik az hogy olcsobb Magyarorszag min pl Nemetorszag.
Nekem voltak Nemet nyugdijas szomszedaim. Nem dolgoztak, Nemetorszagbol kaptak a nyugdijat de a magyar arakat fizettek meg.
Lehet latni videokat kulfoldiekrol akik influencerek, pl Youtube , Instagram , vagy pedig tavmunkaban dolgoznak, befekteteseik vannak. Igy nekik mindegy hogy hol laknak, nincsenek helyhez kotve, igy elkoltoznek pl Magyarorszagra vagy valami olcsobb orszagba es joval olcsobban kinonnek 1 honapra, mint a nyugati orszagokban de a fizetesuk ugyan annyi.
Mondtam a felesegemnek hogy mikor megoregszunk es nyugijasok leszunk akkor koltozhetunk Magyarorszagra mert ott jobban kijon az ember az amerikai nyugdijbol :D
4-nek.
Nem tudom hol élsz, de egyre többen mennek haza. Én 16 éve élek Angliában. 16 év alatt sok magyar barátom, párok mentek haza, de az utobbi 2 évben rengeteken mentek végleg. Mi is tervezzük a végleges hazautat.
7-nek.
Nem tudom hol élsz, bár tény sok ismerősöm mondta, csinálta azt, amit te. Mindenki lelép az UK-ből, mert a primitív nacionalisták kiléptek az EU-ból. Ezzel bedöntötték a UK gazdaságát, meg eleve... dolgoztam Londonban, hát bazze, hogy beszél egy egyszeri angol segédmunkás a világról? Hogy gondolkodik?
Na okés, le kell lépni... de miért Magyarországra??? Egy másik országba, ahol pont ugyanaz van, minek? Itt is ugyan ugy utálják a bevándorlókat, a ugyanúgy kifelé tart az EU-ből, mint a UK, a forint kevésbé stabil, mint a font, az egészségügyi rendszer rosszabb, szóval miért jobb itt, mint ott? Van amúgy több, mint két ország a kontinensen, nézegesd a térképet, mielőtt hülyeséget csinálnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!