Állíthatós kézisúlyzókkal kényelmesen lehet guggolni?
10-es:
Nem azzal van a baj, hogy nem jutnak el/nem tudnak 100-ba beleguggolni. Inkább az van, hogy sokak eleve kihagyják/lazábbra veszik a lábnapot, mert fárasztó/szar utána az izomláz/nem érdekli őket, emiatt vagy abszolút nem guggolnak, vagy kisebb súlyokkal.
Meg azért maxolás =/= széria :)
"nem látok embert 80kg fölött guggolni"
Én szerencsére tényleg sok nőt ismerek, akiknek a 100 kiló szériasúly guggolásnál, de tény, hogy a legtöbb teremben a férfiak vagy nem is guggolnak, vagy ha guggolnak, akkor jelentősen kisebb súlyokkal, mint a lányok. Tavaly szemtanúja voltam, amikor egy koxos csávó a 90 kilóval rogyasztgatott guggolás címszó alatt félismétléseket 2-3 sorozat erejéig, utána meg jött egy fele akkora csaj a keretbe, aki a 110 kilóba beleguggolt 4 szabályos ismétlést.
Sajnos tényleg az van, hogy van egy keménymag a termekben, akik 150-200 kiló fölötti súlyokkal guggolnak, és van a tömeg, akinek a 80 kilós guggolás már offos. Ezért írtam, hogy tényleg visszaszívom azt, hogy kezdő lányok guggolnak háromszámjegyű munkasúlyokkal, mert sajnos tényleg az erőemelő nőkből indulok ki, nem a cicanacis BCAA szürcsölőkből. Ettől függetlenül minden csajnak azt tanácsolom, hogy ha el fejlődni akarnak, akkor inkább az erőemelőkből vonjanak le következtetést, ne a cicanacis BCAA szürcsölőkből. Nyilván nem állítom, hogy minden hölgynek kötelező a 120 kilós guggolás, de értitek.
10#Tök király hogy tök sokan olyan tök erősek vagytok.
Szerintem tök alap hogy betevedve a terembe rögtön 100 kilókkal játszatok.
A többiek azert ,nem mert biztos nem mernek beíratkozni hozzátok!
A legtöbb ember súly nélkül is nyögve emelkedik fel nemhogy 100 kilókkal guggoljon.
Csak azért irom ,hogyha netán kiszabadulnál Erősbivalyfalváról,ne érjen váratlanul.
Tehát az itteni kommentek alapján aki 100-120 kilóval leguggol, az már extrém teljesítmény? Akkor az a rengeteg ember, aki 150-200 kilós súlyokkal guggol naturál hobbisaként, azok gondolom istenek.
Tény, hogy a legtöbb teremben már annak is örüljünk, hogy valaki lábazik és guggol, de azért túl se toljuk. Azért szerencsére nem ritka 100 kiló fölötti guggolásokat látni, a 120 kilós guggi pedig egyáltalán nem számít nagy teljesítménynek egy közepes súlyú sportolótól. Nekem több olyan ügyfelem van, aki 70 kiló sem volt, aztán pár hónap súlyzós edzés után beleguggolt a 110-120 kilóba. Világos, hogy a nagy tömeg az evezőgépeket rángatja 15 kilóra beállítva, nem három számjegyű súlyokkal guggolgat, de ne ezekből vonjuk le a következtetéseket. A valóságban egy sportolóból simán ki lehet hozni néhány hónap alatt 130 kiló fölötti guggolásokat/felhúzásokat. Aki persze nem végzi ezeket a gyakorlatokat, mert inkább csak a csigákat húzogatja a legkisebb lapsúlyra beállítva, és nem foglalkozik az alapgyakorlatokkal, az nyilván nem, de ne ők legyenek az igazodási pontok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!