Állíthatós kézisúlyzókkal kényelmesen lehet guggolni?
"Kezdő lányok képesek 100-110 kilókkal szériát guggolni..."
Persze. A kondiba járók 90%-a en bloc nem guggol 100-zal szériában, nemhogy a kezdő nők.
Azzal egyetértek, hogy nagyon hamar kényelmetlen tud lenni a kézisúlyzó guggoláshoz, két 20-30kg-s súlyzóval még úgy ahogy lehet, afelett viszont lógatva már akadályoznak a tárcsák, kalapácsban vállra véve meg kínszenvedés felvenni/lerakni.
"az ízületeket nem e terheli jobban"
Minden bizonnyal mindenedet jobban terheli a felesleges és kényelmetlen kézisúlyzós guggolás, mint a rudas guggi, de az izületeidet ért stressz főleg a mobilitásodon és a technikai végrehajtás szabályosságán múlik, nem magán a gyakorlaton.
Kezdő nők 100 kilóval szériáznak? Nagyon szeretnek itt nagyot mondani az emberek. Kezdő nő vagyok, 60nal szériázok, 80 a maxom, ez közelebb áll a valósághoz.
Ideiglenes megoldásnak elmegy, de én inkább arra biztatnálak, hogy ha az idegösszeroppanás szélén érzed magad, ne pont az énidőt nyirbáld meg, mert épp ellenkező hatást fogsz elérni. Szintén munka, gyerekek, egyetem mellett járok edzeni, szóval tudom, hogy nem egyszerű.
"valszeg erőemelőkkel eddz"
Történetesen így van, de szerencsére rengeteg lányt ismerek, aki öv, bandázs, térdgumi, súlyemelő cipő nélkül is guggol 100 kiló fölötti súlyokkal, high barban. Ettől függetlenül abban tényleg igazatok van, hogy a valóságban a legtöbb konditeremben még férfiak sem guggolnak háromszámjegyű súlyokkal, hanem a lábnyújtó gépet 20 lbs-re beállítva rugdossák bele a 15 ismétlést, úgyhogy visszaszívom az általánosító kijelentésemet. Ettől függetlenül egy 100 kilós guggolás egy erősportoló esetén szerintem alap, de a legtöbb naturál hobbigyúrós körében elhiszem, hogy ez már komoly teljesítménynek minősül.
"alig bírt leguggolni 15 kg-val"
Jó, csak ez rohadt nagy probléma.
" kondiba járók 90%-a en bloc nem guggol 100-zal "
ezt nekem nagyon para olvasni. én egy tök átlagos vidéki kondiba járok ahol tök sok a hobista natural és itt tök sokan gugolnak 150 kg felett. láttam már többször 200 kg felett is gugolást. én 65 kg vagyok hobista natural de én is gugolok 120 kg-val. eddig azt hittem hogy ez egy nem nagy cucc teljesítmény de az itteni komentek alapján akkor én már valami extra erős sportoló vagyok? tök para hogy más termekben a tagok 90%a nem jut el 100 kg feletti súlyokig gugolásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!