Lefekvés előtt 1 óràval enni?
Vannak vizsgálatok, amik azt javasolják, hogy lefekvés előtt 2-3 órával már ne fogyassz nagyobb térfogatú ételt, mert az emésztés rontja az alvásminőséget, illetve így akár reflux is kialakulhat hosszútávon, de a valóságban rengeteg ember eszik közvetlenül lefekvés előtt, mégis jól alszanak, mégsincs refluxuk, úgyhogy nagyon ne parázd túl a dolgot.
2023. máj. 14. 21:38
Lefekvés előtt 3-4 órával nem ajánlott enni, mert a gyomorsav termelés megindulása miatt evés után 1-2 órával a fokozottan termelődő gyomorsav refluxot okozhat (gyomortartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe).
2023. máj. 14. 21:38
Hát az alvásod minőségére kihathat ha nem akkor szerencséd van.De ha eltelik 1 vagy másfél óra nem biztos hogy gyomor gondod lesz.. Ez függ attól is milyen gyorsan emésztesz. De jól teszed ha hogy könnyebbet eszel ilyenkor.
Azért éhesen sem jó dolog lefeküdni aludni.
Mit szoktál enni?
2023. máj. 14. 21:41
4/14 A kérdező kommentje:
mostmàr àtàltam valami könnyebbre,egy kevés müzli görögjoghurttal,vagy 2 hàrömszög melegszendvics tk kenyérből,csirkemellsonkával meg sajttal. de amikor reggel 6 kor ettem egy kolbászos hagymás ràntottàt,és felkeltem délutàn 1-2 körül,akkor elég szar volt a gyomrom,és talàn egy nagyon kicsi savam is volt,pedig szinte soha nem szokott lenni.
"elég szar volt a gyomrom,és talàn egy nagyon kicsi savam is volt,pedig szinte soha nem szokott lenni."
- A kolbászos hagymás rántotta lesz a ludas ez okozza a sok savat! Ha sok a savad érdemes valami savcsökkentő felé fordulni. Vagy esetleg szódabikarbónás víz. Vagy ha esetleg a kolbászt és a hagymát kivennéd belőle..
Esetleg megpróbálhatod a cottage cheese (ricotta sajt) vagy a sovány túrót görög joghurt helyett még .. De a görög joghurt se rossz amúgy , attól függ milyen müzlivel.
2023. máj. 14. 21:53
6/14 A kérdező kommentje:
alapból nincs bajom a hagymás kolbászos rántottàtól,az volt a baj,hogy lefekvés előtt ettem. Mostmár olyat nem eszem. Csokis fitt müzlit szoktam enni görögjoghurttal,tudom hogy nem a legjobb,de màr hànyingerem van a fehérjés zab/rizskásàtól,meg nem is fogom magam sanyargatni,mert nem versenyre készülök. de ettől a müzli joghurt kombótól nincs semmi bajom,nem nehezíti el a gyomrom.
Nem csak a cukron van itt a hangsúly,csak az volt a kérdésed hogy " nem lesz e gyomor bajod".. Itt nyilván a refluxra is gondolsz.
A csokis müzlik is növelik a gyomorsavat. Lefekvés előtt ezért nem ajánlatos ilyeneket enni.
Nyilván nem muszáj zabot és rizskását enni...
2023. máj. 14. 22:15
8/14 A kérdező kommentje:
akkor valószínű megmaradok az összenyomós nelegszendvicsnèl tk kenyèrből. az nem nehezíti el a gyomrom,meg lassabban felszívódó szénhidrdàt is mint a müzli.
Attól függ,neked okoz e problémát. Én gyerekkorom óta közvetlenül alvás előtt sokat eszek, most is úgy oszton el a kalóriámat,hogy közvetlenül lefekvés előtt jól lakjak,mert csak igy tudok jót aludni. Van akinek meg bekavar az alvasaba.
2023. máj. 15. 01:47
2023. máj. 15. 02:05
Kapcsolódó kérdések: