Ez az edzés osztás jó?
A szempont az, hogy az izmok tudjanaka mindig tudjanak regenerálódni.
3napod edzés:
1. Bicepsz tricepsz váll
2. Mell hát
3. Láb has
Vagy
1. Mell tricepsz váll
2. Hát bicepsz
3. Láb has
Melyik a jobb illetve mit kéne rajta változtatni?
Ha heti össz-vissz egyszer edzel meg minden izmot, akkor a regeneráció miatt tutira nem kell aggódni, ráadásul a regeneráció a leginkább túlgondolt tényező mostanában. A valóságban 10 naturál hobbigyúrósból 1 edz olyan intenzitással, hogy a regenerációja hátrányba kerüljön. 10 naturál hobbigyúrósból 9 állítja, hogy ő minden szériát bukásig visz, rohadt keményen edz, no pain no gain, aztán igazából RPE6 fölött nincsen sorozata.
Egyébként a felosztás magában továbbra sem árul el semmilyen információt se a regenerációdról, se a fejlődésedről, se semmiről. A kérdésleírásod csak egy random testrész felsorolás. Hogy tudsz-e regenerálódni, az az intenzitáson és a volumenen fog múlni, nem a felosztáson. De amúgy heti egy lábazással tényleg nem kell aggódnod a combjaid regenerációja miatt, az tuti. Heti 3 edzésnapnál én egy okosan megtervezett teljes testes edzést javasolnék, de ha ez nálad nem opció, akkor én a leírásod második bontását választanám, bár a heti egy PPL-nek nem sok értelmét látom programozás szempontjából.
A teljes testes edzés is megoldható, otthon edzek sajáttessúllyal és súlyzókkal.
2db 1kezes sulyzo + nemsokara lesz egy nagy rud is + bordasfal, fekvenyomo pad
Én teljes testes edzésnél a főgyakorlatokból válogatnék:
Pl
Guggolás
Felhúzás
Fekvenyomás
Vállból nyomás
Húzódzkodás/döntött tőrzsű evezés
+ vmi kar edzés(írhattok kar gyakorlatokat)
Hasprés/lábemelés
Várom a kritikákat és a megoldásokat:)
Gratulálok!
Ezek szerint te tudod, hogy pl. én, mikor bukásig viszek egy gyakorlatot, igazából pre6 felett se vagyok. Biztos mindenki full hülye, hogy nem tudja megállapítani, hogy milyen messze van a bukástól, kizárólag te vagy ritka okos.
"te tudod, hogy pl. én, mikor bukásig viszek egy gyakorlatot, igazából pre6 felett se vagyok"
Az RPE, nem pre. Továbbá lehet, hogy te nem tartozol az említett átlag közé, és te tényleg tudod/érzed, hol van a technikai bukás. Én a nagy átlagról beszélek, aki szentül megvan róla győzödve, hogy RPE10 minden szériája, a valóságban pedig adott sorozatban még simán marad 4-5 ismétlés, csak a tudás és a tapasztalat hiányából fakadóan ezt az illető nem képes detektálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!