Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes lehet így edzeni ?

Érdemes lehet így edzeni ?

Figyelt kérdés

pl a hét elején alacsonyabb ismétlésszámmal (5-8), kicsit inkább erőre fókuszálni, majd a végén picit magasabbal több volument csinálni (8-10) ? Kiegészítőkön (8-10 ; 10-12)

Vagy jobb lenne egy két hónapig így, aztán úgy ?

2022. jan. 25. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Nekem erőemelőként volt már olyan edzésprogramom, ahol egy hét tulajdonképpen úgy nézett ki, ahogy azt te felvázoltad. Erőben és izomtömegben is voltak előnyei. Érdemes megpróbálnod 2-3 hónap erejéig.
2022. jan. 25. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez tudtommal a "Daily Undulating Periodization" (DUP), így keress rá.
2022. jan. 25. 20:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) Esetleg vélemény róla ?
2022. jan. 25. 21:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem logikus rendszer. Azért csinálják így, hogy meglegyen a munkamennyiség (a kisebb súlyokkal), de azért legyen edzés nagyobb súlyokkal is.

Én jelenleg blokkperiodizációt csinálok, nekem ez bejön, mivel nem készülök versenyre, csak hobbiból edzek, így nem kell mindig nagy súlyokkal dolgoznom, csak amikor olyan kedvem van. Később majd lehet, hogy én is elkezdek DUP-ozni.

2022. jan. 25. 21:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Érdekes. Igazából nem tudtam, hogy létezik ilyen, csak össze akartam rakni egy olyan programot, ahol nem kell minden edzésen nagy súllyal edzenem, viszont azért van benne egy olyan rész, ahol inkább az erő kap nagyobb szerepet, mert én úgy tudom, hogy nagy részben naturálban az erő összefügg az izommal.
2022. jan. 26. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, ezt jól tudod.
2022. jan. 26. 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Hat vagy inkabb hetente valtogatni. Bar gondolom vmi teljes testet nyomsz akkor..
2022. jan. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!