Ha már 2 hónapot kondiztam milyen edzés fel osztás az ideális?
Heti 3 teljes test? Hétfő,szerda, péntek többi nap pihenő
Vagy alsó test felső test? Hétfő A Kedd B szerda pihenő csütörtök A péntek B hétvége pihenő
Vagy pus pull leg? Hétfő push kedd pihenő szerda pull csüt pihenő péntek lég hétvége pihenő
Ez a 3 felosztás szimpatikus de melyiket lenne érdemes 2 hónap edzés múltal csinálni és meddig?
Én az alsó-felsőt választanám, de én elfogult vagyok, mert én is azt végzem. :P
Egyénfüggő is és amúgy a felosztás annyira nem fontos, hacsak nem valami totál agyatlan dolog - pl. heti 5 teljes test vagy heti egy izolációs brosplit - akkor működik. Inkább a fenntarthatóság, és a következetesség ami számít, az, hogy hogyan osztod fel, már kicsit egyéni preferencia kérdése.
Akkor csak annyi a lényeg, hogy minden izom heti 2x legyen megmozgatva és 48 ora pihi?
Egyébként te milyen oldalról nézel edzés terveket?
Évek óta edzek, de nekem a push-leg-pull felosztás vállt be a legjobban, egy nap edzés, egy nap pihenő és folytatódik. Tehát 6 naponta edzem újra ugyanazt az izomcsoportot. Egy edzés másfél-két óra.
Más felosztásban, vagy ha heti 4-5 edzés volt, akkor valamelyiken mindig fáradt voltam, vagy nem volt motiváció, illetve a renegerálódás se volt mindig tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!