Az izom fejlődik ha a megfelelő mennyiségű fehérje bekerül a szénhidrát viszont nem?
Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy a napi 140 gramm fehérje bevitele megoldott, viszont a napi 320 gramm szénhidrátbol mondjuk csak 260 gramm kerül bevételre? Természetesen edzés mellett. Ilyenkor fejlődik az izom vagy a hiányzó mennyiséget a fehérjéből vonja el?2023. febr. 6. 21:42
11/18 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam, hogy a fehérjéből szénhidrát lesz, hanem hogy ha a megfelelő mennyiségű fehérje megvan a ch viszont nincs, akkor abban az esetben is elérhető-e a fejlődés.
2023. febr. 6. 22:23
12/18 anonim válasza:
Ha megvan a minimum szintentartó kalória és az elegendő fehérje, akkor már biztosan nem a táplálkozásodon fog múlni az izomfejlődés. Érted?
13/18 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm!
2023. febr. 6. 22:31
14/18 anonim válasza:
11. Ha annyi fehérjét vinnél be, ami elméletileg elég lenne az energiához is, akkor abba a veséd menne tönkre.
15/18 anonim válasza:
A súlyodhoz már a 2800 is elég erős tömegnövelésnek hangzik, még akkor is, ha aktív életet élsz és cardiózol is. Annál több teljesen fölösleges, csak el fogsz hízni. De lehet, még ennyitől is. A testednek csak minimálisan több kalóriatöbbet kell az izomépítéshez, szóval értelmetlen túlenni magad, főleg, ha kockahasat szeretnél. Majd később aztán a cutting phase alatt kell a zsírt leadnod magadról, közben viszont izmot is veszítesz. Egyébként sok tanulmány van rá, hogy cutting alatt is lehet izmot növelni sok fehérje bevitele mellett (igaz, jóval kevesebbet), tehát amikor kevesebb kalóriát viszel be mint kéne a zsírleadáshoz, szóval a maintenance étrend még jobban működhet. Vagy csinálj 1 laza bulkot 2500 kcal körül 1.8 g/testsúlykg fehérjével minimum vagy többel vagy csinálj maintenance, ami gondolom ilyen 2300 körül lehet neked (aktivitástól függően).
16/18 NTBS válasza:
Nem, mindent nem lehet szénhidrát nélkül.
17/18 anonim válasza:
Ha kínlódsz a ch-val, akkor egy részét lecserélheted zsírra, semmi bajod nem lesz tőle. Ha viszont nincs elég kalória, az izmok kezdenek lebomlani, amit ugye nem akarunk.
18/18 anonim válasza:
140g fehérje kicsit soknak tűnik egyébként a te súlyodhoz, én kb. ugyanennyi vagyok és 100-110g fehérjét eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!