Az izom fejlődik ha a megfelelő mennyiségű fehérje bekerül a szénhidrát viszont nem?
Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy a napi 140 gramm fehérje bevitele megoldott, viszont a napi 320 gramm szénhidrátbol mondjuk csak 260 gramm kerül bevételre? Természetesen edzés mellett. Ilyenkor fejlődik az izom vagy a hiányzó mennyiséget a fehérjéből vonja el?2023. febr. 6. 21:42
1/18 anonim válasza:
Konkrét számokat nem tudok, de ha nincs elég CH akkor először fáradt leszel, nem lesz energiád. A fehérjéket majd akkor kezdi lebontani a szervezet, ha ennek ellenére is folytatod az edzést. Továbbá az izomépítés folyamatához is energia kell, tehát CH nélkül a fehérje sem épül be.
2/18 anonim válasza:
Mennyi a napi kalóriabeviteled, kérdező?
3/18 A kérdező kommentje:
A napi kalóriabevitelem 2800 és 3100 kellene. 76 kg vagyok 190 cm. Viszont már sokszor nagyon szenvedés bevinni a szénhidrátbol ezt a mennyiséget.
2023. febr. 6. 21:53
4/18 anonim válasza:
Az izom akkor fejlődik, ha megvan az elegendő kalória, az elegendő fehérje és a megfelelő edzésstimulus. Hogy a kalória miből tevődik össze makrotápanyagok szintjén, az maximum egészségügyi vonatkozásban számít, izomépítés tekintetében nem.
5/18 anonim válasza:
Azt a 300 kcalt viddbe zsirbol azt kesz. Az durvan 35g zsir.. pont 100g tokmag pl.
6/18 anonim válasza:
a szervezet a fehérjéből is tud szénhidrátot csinálni... ne egyél semmit pár napig csak fehérje port, szerinted mi lesz? Semmi... A keto diéta is azért hülyeség, mert ígyis úgyis átalakítja a tápanyagot a szervezet azzá amire szüksége van. Durva hogy 2023-ban is még így túl van misztifikálva ez a sport, a sok gyökér fake natty miatt, meg akik sose magukon kísérleteztek hanem mindenféle hülyeségeket olvasnak a neten.
Csak egy példa: napi 1000 kalóriát ettem pár hónapig, nem edzettem semmit, és még izmot se vesztettem... hogy lehet ez? :00000 Azt a sok okos a youtubeon meg "egyél 1millió fehérjét diéta alatt hogy nehogy veszíts izmot!" bruh...
7/18 anonim válasza:
Ezt a ch-t egy builderes cikkből szedted? Nyugodtan egyél egy kicsit több zsírt ha gond elérni a célérték kcalt.
8/18 anonim válasza:
Feherjebol sose lesz szenhidrat.. max energiakent hasznalja fel a szervezet. Valszeg 0 izom van rajtad es alig egetsz azert nem fogsz annyitol... Bar nyilvan kam mert annyitol egy 50kgs csaj is fogy
9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen a builderes oldalakon írták ezeket, mivel kezdő vagyok ezért is vagyok eltévedve ebben a témában.
2023. febr. 6. 22:08
10/18 anonim válasza:
Fehérjéből szénhidrát? Az évszázad tudományos áttörése lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!