Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért mondják hogy sok lemondá...

Miért mondják hogy sok lemondással jár a testépítés?(hobbi gyuras)

Figyelt kérdés
2023. jan. 19. 05:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
#9 jól leírta. Minimalista megközelítéssel, ha jól van belőve a kalória akkor jó fizikumot el lehet érni, ha mellette érted is hogy mit csinálsz a teremben. Egyáltalán nem kötelező ott lenni egész héten, csirke-rizs-brokkoli-lazac kombót enni és undorító fehérjéket iszogatni, vagy szórni a pénzt totál értelmetlen tápkiegekre. A gond inkább ott szokott lenni, hogy az embereknek fogalma sincs a táplálkozásról és az edzésről sem. Nem jó a kivitelezés, nincs programozás, sehova nem haladnak.
2023. jan. 19. 09:13
 12/23 anonim ***** válasza:
33%
Igazából régen én is csináltam hobbi szinten, itthon edzettem, volt felszerelés hozzá. A korom miatt, 43 éves vagyok nem igazán látszott semmi, pedig rendszeresen napi szinten csináltam. Viszont időközben lett egy másik hobbim, amiben sokkal jobban ki tudok bontakozni, és imádom csinálni, messze köze nincs edzéshez meg ilyesmihez, így abbahagytam. Igazából nem bántam meg, mert sokszor már inkább ilyen eröltetés volt, meg, ahogyan valaki írta, nem látta értelmét. Nem hiszem, hogy bántani kellene azokat, akiknek ez nem megy vagy nem szeretnék csinálni. Nem lehetünk egyformák nyilván. Viszont az nagyon megdöbbentő, hogy az egészségnek az egészhez már semmi köze, ugyanis sokan a kinézet miatt űzik. Egyik sem jó, véleményem szerint. Az sem, ha csinálod, és az sem, ha nem.
2023. jan. 19. 09:24
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ezek nagyrésze mellébeszélés, és kifogás.

Hobbi szinten ha heti 3-4x beszédülsz a terembe, leedzel normálisan nagyrészt alapgyakorlatokat előtérbe helyezve, normális ételeket eszel, és alszol akkor sínen vagy.

Örök érv, hogy munka és család mellett erre nincs idő. De azért minden másra van ami nem igényel fizikai erőfeszítést maradjunk annyiban. Leverni magadat a nerflix elé, iszogatni, tolni magadba a trash foodot tonna szám, kockulni valami online játékkal az megy. De heti 168 órából mondjuk 4-et az edzésre fordítani abszolút lehetetlen.

Kaja rész:

Ha nem edzel akkor nem eszel? Rengeteg klasszikus gyúrós kaja konkrétan olcsóbb mint valami moslék reggeli. 2db sajtos croassint árából amivel kb 1 órára laknék jól kijön 3 napi tápanyagban gazdag reggelim. Drága a tojás is, meg a sovány hús. De azért az összes dagadt embernek a bevásárlókocsija tele van mindig moslék mirelit "ételekkkel", nagy táblás milkákkal, üdítőkkel.

Amúgy sem kell naturálként napi 300 gramm fehérjét tolni, 2022 van nem 2002.

Alváshoz aboszlút nem tudok mit hozzáfűzni, világ életemben ha edzettem, ha nem ugyanannyit aludtam: 7-8 óra. Igen, az ember ha fél 5kor kel akkor le kell időben feküdni. Hozzá teszem ez nem edzésfüggő. Ha nem edzel is 7-8 óra alvás lenne a cél. Ha nem alszol eleget, már el van cseszve a napod.

3 műszak mellett is mindig megvolt az alvásom. Az már más kérdés, hogy mondjuk du héten amikor 2-re mész be nem 11kor kéne felkelni ugye.

Tápkieg:

Vitaminon kívül évek óta semmit sem veszek. Nem tudom natúr hobbi szinten ki az a bolond aki 2022-ben még moslék tömegnövelőket, tejsavókat, glutaminokat vesz.

Ki az aki nem tudja azt a minmális fehérjét bevinni a zsírmentes tömegéhez mérten ami kell? Konkrétan néhány szelet sovány hús, pár tojás, ksi túró és kész vagy.

Lemondás alatt attól füg mit értesz.

Ha számodra fontosabb fos péksütiket, moslék szendvicseket csámcsogni reggelente, mirelit élelmiszeripari hulladékokat enni ebédre, nassolni, este meg piálni mert az jár munka után mintsem egészségesen, tápanyagban gazdagon kajálni akkor edd a szarokat nyilván.

Ha neked fontosabb nyomni este a tiktokot vagy lesni a netflixen mint kipihenni magad amire edzés nélkül is szükséged lenne akkor legyél fent éjfélig.

Ha minden egyéb felülírja az edzés de cserébe elfogadod, hogy 40 évesen úgy nézel ki mint egy telibeszart búvárruha akkor csinálj mást edzés helyett.

De ezek nem igazán lemondások, hanem egyéni preferencia kérdése.

A versenyszint teljesen más természetesen.

2023. jan. 19. 09:33
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

"korom miatt, 43 éves vagyok nem igazán látszott semmi"

40-50 éves kor fölött is nagyon komoly eredményeket lehet elérni izomzatban, erőszintben meg aztán pláne (naturálon is). Az erősportban pont az a jó, hogy nem olyan, mint egy állóképességi sportág (futás, labdajátékok, úszás, kerékpár, stb.), hogy 30-35 éves korod környékén vége a dalnak, mert öregszel, csökken a tüdőkapacitás, fárad az érrendszer, legyőznek a fiatalok. A testépítés/erőemelés pont nem ilyen egyszerűen működik. Ha rajtad nem látszott semmi, akkor az azért volt, mert az edzésed, a táplálkozásod, a regenerációd nem volt jó. Apám 53 éves, és a mai napig megvádolják azzal, hogy cuccol, pedig szimplán csak van egy jó edzője, aki kihozza belőle a maximumot.

"itthon edzettem, volt felszerelés hozzá"

Na a legtöbbször pont az a baj, hogy két fix kézisúlyzó, meg egy francia rúd kevés ahhoz, hogy minden izomcsoportra kiterjedő edzést tudj végezni évekig otthoni körülmények között konzisztens progresszióval.

"Nem hiszem, hogy bántani kellene azokat, akiknek ez nem megy vagy nem szeretnék csinálni"

Bántani szerintem se kéne, de ha a Testépítés kategóriába beírod, hogy szerinted a Testépítés értelmetlen és felesleges, akkor arra adjunk puszit?

"az egészségnek az egészhez már semmi köze"

Ez igaz. A legtöbbször pont az a gond, hogy naturál hobbigyúrósok a profi kártyás fitnesz influenszerek baromságai alapján gondolnak a saját edzésükre és diétájukra, aztán csodálkoznak, hogy telnek az évek, mégse izmosak, mégse erősek, de legalább minden izületük fáj, és pénzük sincsen, mert elköltötték kamu tápkiegészítőkre.

2023. jan. 19. 09:35
 15/23 anonim ***** válasza:
#11 Igy van. És, ha már megemlítetted a programozást, ennek a hiánya az, amiért annyi ember Nem fejlődik egy pont után semmit és csak évekig, évtizedekig stagnál. Én is ebbe a hiába estem bele, utána elkezdtem érdeklődni az erőemelés világáról, és ott szembesültem először azzal, hogy tudatos progresszió,periodizacio. Bár ezzel kapcsolatban, alíg vagy inkabb semennyire nem lehet találni magyarul részletesebb információt, és akik beszélnek róla,ők se mennek bele ebbe a témakörbe gyakorlatilag semennyire,gondolom,olyan okból,hogy azért ingyen,ilyen szinten,már nem akarnak felvilágosítani.
2023. jan. 19. 09:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen célod van az életedben, az lemondással fog járni.

Felnőttként egyetemre akarsz menni? Idő, pénz és sok-sok tanulás.

Jobban akarsz kinézni (fogyás vagy izomépítés)? Idő, pénz és sok-sok meló. (Fentebb leírták, hogy pénz tekintetében nem is feltétlenül több, csak másra költi az ember).

Ezek befektetések magadba, te döntöd el, hogy neked megéri-e. Hogy hosszútávon javul-e annyit az életminőséged, hogy megérje változtatni.

El kell fogadni, hogy a komfortzónában se tanulás, se fejlődés nincs.

2023. jan. 19. 10:53
 17/23 anonim ***** válasza:
11%

Akkor behozok egy másik szempontot is.

Ha heti 6-8 órát edzéssel töltesz, akkor az évi 3-400 óra. Ennyi idő alatt tudod mennyit tanulhatnál pl. történelemről? Ehelyett edzel, mert fontos az egészséged. Aki hajlandó lemondani a tudásról az egészsége javára az ezzel kompromisszummal áldozatot vállal. Nem mindenki képes rá, és ha megnézed túl sok értelmiségi nincs is kitesizve, mert ez lemondással jár.

2023. jan. 19. 17:49
 18/23 anonim ***** válasza:
69%
#17 Hülyeség, de annál inkább megtévesztő... 😄 Ha így összeadjuk az időt hosszútávon, full jelentéktelen dolgokra is annyi időt elpazarlunk, hogy ijesztő lenne vele szembesülni. Az pedig nézőpont kérdése, hogy a testépítés,vagy pontosabban fogalmazva,hobbi gyúrás,ki számára mennyire értékes tevékenység,de ha számodra Az, és nincs heti legalább 3*másfél órád rá,akkor nagyon elfoglalt ember lehetsz, kegyetlen elettel, és ebben az esetben, valóban az utolsó szempont az,hogy gyurjal. Bár,a legtöbb esetben,csak a kifogásokat keressük,majd mikor be kéne ismerni,hogy egyszerűen gyengék voltunk a feladathoz,olyankor jönnek a kifogasok,hogy miért nem kivitelezhető...
2023. jan. 19. 19:04
 19/23 anonim válasza:
0%

" Bár,a legtöbb esetben,csak a kifogásokat keressük,majd mikor be kéne ismerni,hogy egyszerűen gyengék voltunk a feladathoz,olyankor jönnek a kifogasok,hogy miért nem kivitelezhető

"

De miért kéne mindenkinek gyúrni? Sok embernek ezek nem kifogások egyszerűen csak nem érdekli a dolog nem akkar ebbe időt és energiát tenni mert értelmetlennek tartja

2023. jan. 19. 19:12
 20/23 anonim ***** válasza:
67%

17: jah, én pl a harmadik diplomámat csinálom, mégis tudok edzőterembe járni.

Egyszer nézd meg a telefonod statisztikáját, mennyi időt töltesz a FB söprögetésével. Garantálom, hogy több lesz, mint heti 3 edzésnyi.

2023. jan. 19. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!