Miért van ilyen nagy előnye a kisnövésű embereknek a testépítésben?
Ha egy kisnövésű embert összehasonlítunk egy magassal, akkor egy 160cm-es ember tömzsibbnek, izmosabbnak fog látszódni ugyanannyi izommal mint mondjuk egy 190 cm-es ember.
Illetve ha valaki 160 cm-hez 60kg 20% testzsírral, és le szeretnek fogyni 10%-ra, annak csak 6kg-ot kell leadnia. Míg egy 190cm 90kg-os ember 20% testzsírral szeretné ugyanezt megtenni, akkor neki 9kg-ot kell ehhez leadni, ami 1.5x annyi.
Ez mitől van, ha valaki kisnövésű, az miért van ekkora előnyben, hogy izmosabbnak is látszik és a szálkásítással is kevesebb a dolga?
Gondold át logikusan.
Egy 160 cm emberkének a bizepsze kb. mennyi, 15 cm hosszan feszül a bicepsze? Látszatra ugyanazt a bicepszet egy magasabb embernek azért nehezebb megépítenie, mert 2x akkorára kell növesztenie.
A fogyás ugyanez.
Ha arányaiban ugyanazt a kinézetet akarják, akkor a kisebb embernek kevesebb felületen tapad meg kevesebb zsírocska.
Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy nekünk könnyebb és kész.
Én is elég alacsony lettem, (170cm), ami mellé társul jelenleg nagyjából 65kg. Tisztában vagyok vele, hogy ez még semmi, de legalább száraznak mondhatom a magamat :)
A lényeg a lényeg, hosszútávon a magasabb emberek vannak előnyben. Én a tömegeléssel 75-80kg kg környékén megfogok állni, mert szeretnék egy viszonylag szárazabb formát összehozni tisztességes izomtömeggel. És ilyen alacsony emberként nekem ez 90-100 kilósan lehetetlen szerek nélkül. Nektek, magasabb embereknek a 90-100kg is állhat nagyon jól, ami nyilván sokkal nagyobb erővel is jár majd jó esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!