Létezik kisnővésű ékszerteknős?
Minden megvan a teknősömnek.
250 litetes akva, jó minőségű UV cső, melegítő, külső vízszűrő, vízmelegítő,talajnak homok.
Fagyasztott hal, rák, vizinövények, vörös szúnyoglárvával van etetve.
Étvágya van, sokat napozik, uszkál,
De mégis 6 éves és meg csak 5 centi sincs. Valaki meglátná azt mondaná alultáplált, stb.
Páncélja sem puha, egészséges.
Mitől lehet hogy ekkora csak?
A hímek eleve kisebbek, mint a nőstények.
+ Mint a legtöbb állatnál, egy-egy adag teknőstojásnál is előfordul, hogy kikel egy-egy csenevészebb állat (például mert kicsit alacsonyabb volt a keltetés hőmérséklete a kelleténél.)
Az én tekim is ilyen, ugyanolyan feltételek mellett, mint a tied (csak homok helyett kavics van neki) kb. 18 cm hosszú a páncélja 15 évesen, miközben kitünő egészségnek örvend, aktív, élénk, sosem volt beteg, nem nő piramisszerűen a páncélja.
Már nem tudom, 6 évesen mekkora volt. Ha aggódsz, nézesd meg egy (lehetőleg hüllőkre szakosodott) állatorvossal.
Remélhetőleg nem férges vagy ilyesmi.
Annyit hozzáfűznék, hogy a vöös szúnyoglárva már nem valószínű, hogy jóllakatja. A hal a főtáplálék, a többi (rák, lisztkukac, liofilizált marhaszív, tücsök, szöcske, zöldség, gyümölcs, vízinövén) csak kiegészítő.
A lisztkukac jó zsíros, ezért mértékkel szabad csak adni, de feltáplálhatja.
banán, alma, szőlő, dinnye, eper, mangó, barack (Bármit, ami nem savanyú és meg lehet fosztani a magjától-héjától. Citrusféléket nem, mert nem tudja megemészetni a rostokat.)
Szigorúan mag és héj nélkül, és csak keveset, ritkán (nagyon max. heti 1-szer), mert magas a cukortartalma.
Ja, és nem tudom, használsz-e vitamint
Pl:
A halára lehet csepegtetni.
A tintahal csont (szépia) is erősítheti a páncélját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!