Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Honnan tudok rájönni ennyiből,...

Honnan tudok rájönni ennyiből, hogy a genetikám a testépítéshez rossz-e nagyon, vagy az életvitel a baj?

Figyelt kérdés

A kérdésem eléggé leegyszerűsítve kerül megfogalmazásra, de remélem eléggé érthető is lesz, ha nem is tűpontosan van írva a dolog nektek.

AZ életvitelem az edzéshez nem optimális, de vannak benne pozitívumok. Például a fehérjebevitelem magas, ez egy nagyon nagy plusz pont. Sajnos túl sokszor megyek edzeni, egy edzésem nem túl hosszú, de minden nap lejárok. Ez például negatívum. Szoktam futni is, eléggé sokat, ez is negatívum. Viszont aludni sokat alszom, ami pozitívum.

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem optimális de vannak előnyök is az életvitelemben edzés terén, mint a magas fehérjebevitel pl.

Vannak barátaim, akik totál szarnak bele a gyúrásba és jobb fizikumuk van, mint nekem. Tehát jobb féle genetikával hosszabb idő alatt, még ha nem is rendes minden, esetleg ha szar is, akkor is lehet fejlődgetni relatíve jól. A barátaim nem bajnokok, de relatív jó a fizikumuk. Pedig szarnak a dologba. És nem hinném, hogy koxolnának. Ráadásul kb ugyanannyi ideje gyúrunk (évek óta). A fehérjebevitelükre sem figyelnek oda...

Valamennyire látszik rajtam az izom, egy kezdőnél sokkal erősebb vagyok, de nem vagyok kifejezetten se izmos, se erős. Nem optimális az edzés és az akörül végzett dolgaim, de írtam példát rá, hogy másoknak se, mégis jobb a fizikumuk. Attól félek, hogy a genetikám béna, ergo még ha oda is tenném magam nagyon jól, akkor se érnék el relatív jó eredményt. Ettől félek. Igazából nem is szeretnék mindent eköré áldozni, szeretnék alapvetően úgy edzeni és élni, ahogy kényelmesebb, de azért foglalkozok is a gyúrással, de kedvem szerint. tehát nem is szeretnék mindent tökéletesen csinálni, de félek hogy a genetikámmal még akkor se lennék elggé jó formában.

2023. jan. 13. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeségeken stresszelsz. Én nem hiszek a rossz genetikában. Ha láttad volna hogyan nézek mielőtt elkezdtem edzeni azt mondanád rossz volt a genetikám, képzelj el egy 50 kilós, ferde hátú, beesett keskeny vállú embert. Most jópár évvel később megkapom, hogy nekem jó a genetikám, nem kell túlsúllyal szenvednem, biztos hazudok mert igazából sokkal régebb óta edzem stb. pedig csak utánaolvastam hogyan kell edzeni, sokat alszok, az étrendem nem is jó csak van elég kalória és fehérje.

Az nagyon ritka amikor valaki már szinte tényleg jó fizikummal indul edzés nélkül, ne velük foglalkozz.

Nem kifogásokat kell keresni hanem normálisan edzeni.

2023. jan. 13. 14:03
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Akinek rossz a genetikája azt azonnal kiszúrod. Ő az a pápaszemes, hajlott hátú, kopaszodó, fogatlan jóember, aki amúgy nem igénytelen, csakhát beteges. Ilyen vagy? Nem? Akkor nincs rossz genetikád.
2023. jan. 13. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
2023. jan. 13. 16:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem te azok közé tartozol, akiknek kicsit jobban meg kell nyomni a kalóriát. Van aki 2500-tól hízik, van aki 4000-től. Számolgasd össze legalább egy hétig.
2023. jan. 13. 18:00
 5/6 A kérdező kommentje:

"Nem kifogásokat kell keresni hanem normálisan edzeni."

Szóval szerinted kifogásokat keresek, amikor leírom a TÉNYEKET?

2023. jan. 16. 13:55
 6/6 A kérdező kommentje:

"Szerintem hülyeségeken stresszelsz. Én nem hiszek a rossz genetikában. Ha láttad volna hogyan nézek mielőtt elkezdtem edzeni azt mondanád rossz volt a genetikám, képzelj el egy 50 kilós, ferde hátú, beesett keskeny vállú embert. Most jópár évvel később megkapom, hogy nekem jó a genetikám, nem kell túlsúllyal szenvednem, biztos hazudok mert igazából sokkal régebb óta edzem stb. pedig csak utánaolvastam hogyan kell edzeni, sokat alszok, az étrendem nem is jó csak van elég kalória és fehérje."

Szóval te NEM HISZEL a rossz genetikában? Hát tudod ez nem HIT kérdése, a hit szót nem kell ide keverni.

Akkor ha te nem hiszel a rossz genetikában, mivel magyarázod, hogy valaki beleszarik az egész edzésbe és jobb formát tákol össze, mint aki jobban odafigyel rá? Ha nem a genetika, akkor mi? Nincs más opció, csak a genetika.

2023. jan. 16. 13:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!