Melyik gyakorlatot hagynád ki ezek közül? [kezdő edzésterv]
Fekvenyomás
Döntött törzsű evezés
Oldalemelés
Tricepsz állva
Bicepsz egykezessel állva
Guggolás
Merevlábas felhúzás
Vádli állva
Felhomorítás
Plank
Ha a felhúzás (vagy annak valamely variációja) része az edzéstervnek, akkor a felhomorításnak semmi jelentősége nincs. A felhomorítás egy gyógytorna elem gerincsérves nyugdíjasok számára, nem testépítő/erőemelő gyakorlat.
Kezdőként a nem létező karizmok izolálgatásának sincs konkrét szerepe, de ha te fontosnak érzed, akkor hajrá. Én inkább beiktatnék plusz nyomást, plusz húzódzkodást, plusz lehúzást, de kezdőként még a legnagyobb butaságoktól is képes fejlődni az ember.
Én 15 évnyi erőemelés után nem látom jelentőségét a planknek, de kezdőként én is rengeteg csináltam, ami határozottan dobott a törzsfeszességemen, úgyhogy akár benne is hagyhatod, hátránya nem lesz.
Azt viszont ugye tudod, hogy magukban a gyakorlatok semmit nem mondanak el az edzésed hatékonyságáról? A gyakorlatszelekciónál tízszer fontosabb a felosztás, a felosztásnál százszor fontosabb a frekvencia, a frekvenciánál pedig ezerszer fontosabb az intenzitás, a volumen, továbbá a progresszió, és a növekedő munkasúly.
Tök kezdő azért nem vagyok, inkább csak kihagytam most egy-két hónapot.
Heti 3x csinálnám ezt, teljes testes edzés címén. Nagyjából ugyanezt csináltam korábban is.
ok. amúgy azért kérdeztem mert sok volt ez a 10 gyakorlat, jó lenne valahogy egyszerűsíteni.
Súly nyilván annyi amennyivel megy 3x 8-12 ismétlés.
"Súly nyilván annyi amennyivel megy 3x 8-12 ismétlés"
Ha ez nyilván, akkor így nem fogsz fejlődni soha. Ezzel a tipikus, ezer éves shopbuilderes "mindenból 3x8, amennyivel megy" kategóriájú hozzáállással nulla progressziót nem fogsz tudni felmutatni pár hónap után. 2022 van, már enyhén szólva nem itt tart az edzésprogramozás. Lehet, hogy már edzel egy ideje, de még mindig kezdő vagy, ugyanis bőven nincs meg a haladó szinthez szükséges tudásanyag.
Nemsokára úgyis bontani fogom, pár hétig talán egyszerűbb és célravezetőbb teljes testeset csinálni
Szóval még a plank is fölösleges??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!