Sok gyakorlatom van az edzéseimben? Mit változtatnátok?
Sziasztok.
Egy pár hónapja már ezzel az edzéstervvel edzek.(összességében 13 hónapja edzek, abból 7 hónap otthoni edzés 2 db kézisúlyzóval)
Alsó-felsőtest felosztásról váltottam erre, mert rájöttem, hogy bőven van időm és energiám 5 napot is edzeni akár 1 héten.
Nem írom le a teljes edzéstervemet, mert felesleges lenne. Nem a gyakorlatok milyenségére vagyok kíváncsi, mert azokat nekem kell éreznem. Mármint, én tudom azt, hogy milyen gyakorlatokkal tudom a legjobban megdolgoztatni a célzott izomcsoportot.
Szóval:
Felsőtest (hétfő)
-2 mell
-2 hát
-1 váll
-2 kar
Alsótest (kedd) leginkább combfeszítő fókusz (itt leírom a gyakorlatokat, mert nem tudnám szétbontani, hogy mi melyikre megy.)
-Hack guggolás (4x8)
-Bolgár kitörés (3x8)
-Combfeszítő gép (1x8 nagy súly majd utána közvetlen 1x12 kis súly és ezt 3x)
-Lábhajlító gép (4x8)
-Ülő vádli (5x20)
Szerda (mell-váll-tricepsz)
-3 mell
-2 váll
-2 tricepsz
Csütörtök (hát-bicepsz-hátsóváll)
-3 hát
-2 bicepsz
-1 hátsó váll
Péntek (láb) ez inkább lábhajlító fókuszban
-Egylábas lábtoló (4x8)
-Bolgár kitörés smith keretben (3x8)
-Combfeszítő gép (4x8)
-Merevlábas felhúzás (4x12)
-Álló vádli (5x20)
Igen, tudom, guggolás nincs. De nem tudok guggolni. Nem hajlik normálisan a bokám. Csak úgy tudok vízszint alá menni, ha fel van emelve a sarkam. (raktam már tárcsát alá, de úgy meg nem érzem magam biztonságban..) De úgy gondolom, hogy kötelező gyakorlatok nem léteznek, csak gondoltam leírom mielőtt betámadnátok 20-an, hogy "Miért nincs guggolás?"
A fő kérdésem az, hogy a gyakorlatok száma 1-1 izomcsoportra elég-e? Mármint, látok mindenféle edzésterveket az interneten, és ott nincsen ennyi gyakorlat, hanem bőven kevesebb.
Személyes tapasztalat alapján jól érzem magam ennyi gyakorlattal. Nem érzem azt, hogy túledzés lenne, viszont mégiscsak érdekelne a véleményetek erről. Csökkentsek a gyakorlatok számán?
Igen, naturál vagyok.
Igazából direkt próbálom nem túlterhelni a kisebb izmokat, ezért általában 3 szériákat csinálok a tricepszre meg a bicepszre. Szerdán a 2 váll gyakorlat az oldalsó és elülső deltára megy, mint ahogyan írtad, utána jön egy egykaros tricepsz lehúzás és tolódzkodás +súllyal, valószínű a sima egykaros lehúzást így ki fogom venni viszont.
Köszönöm a választ!
Ezt az edzéstervet már 2 hónapja követem, csak kíváncsi voltam, hogy én viszem-e túlzásba, de ezek szerint jó minden.
Hétvégét nem hiszem, hogy megtudnám oldani a pihenőt, legalábbis elég necces lenne. Így is örülök, hogy iskola és kollégium mellett van időm hétköznap edzeni ennyit.. Regenerálódással nincsenek problémák, talán néha néha a keddi lábnap után még pénteken is szoktam érezni enyhe izomlázat, de ez elég ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!