Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 100-200 gyakorlatnak, pl....

100-200 gyakorlatnak, pl. sokszor 15 guggolásnak, vagy hátizsákkal nehezített fekvőtámasznak van értelme?

Figyelt kérdés
Itthon edzem, csak kézi súlyzóim vannak egy telepakolt hátizsák mellett, ez persze egy pár gyakorlathoz kevés.
2022. dec. 26. 13:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%

Én amúgy 2 darab dechatlonos súlyzóval kezdtem anno, mert ott volt olcsó akkoriban, és otthon kezdtem el edzeni. Sajnos borzasztó gyors az anyagcserém, és nagyon nehezen hízok. Konkrétan 50 kilós voltam és 63kilóig feltudtam húzni magam ezekkel a bohóckodásokkal pár év alatt. Aztán elkezdtem odafigyelni jobban a kajákra, mert sok zsír is feljött (magamhoz képest). Kb 1 évig nem zabáltam annyit, 0 édességgel, amit nem volt nehéz elhagyni, mert ha sok édeset eszek, hányingerem lesz. Tehát végül 57 kilónál álltam meg, és egész jó formában voltam, szálkás lettem. Így végül 7kg izom maradt rajtam, ez volt 3 nagyon szorgalmas év eredménye, és csak otthoni mozgással.

Az, hogy ez sok vagy kevés, mindenki eldönti, szerintem az otthoni lehetőségeim kimaxoltam, de konditeremben fél év alatt megcsináltam volna, amihez otthon 3 év kellett, szóval a kondi 100x hatékonyabb.

Azóta 67kg vagyok, de a kajálással mai napig gondjaim vannak, mert nagyon nehezen hízok. Szóval ne hagyd, hogy elvegyék a kedved, csodára nem kell számítani, de egy erős sportos alkatra nagyon simán.

2022. dec. 26. 16:33
 12/19 A kérdező kommentje:

Valami gond lehet azokkal a decathlonos kézisúlyzókkal, ha valakit ennyire zavarnak, de ha lenne mondjuk Arnold's, azzal nem lenne semmi gond, ugye? Mert nem ugyanaz a 10-20 kiló, a brand még hozzátesz legalább annyit, amennyi bele van nyomva... Amúgy az enyémek összesen 20 kg Hervis + 20 kg Stoci. De persze nem érnek semmit...

Amúgy kösz, #11 :)

2022. dec. 26. 16:49
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Senkit nem a kézisúlyzók márkája zavar. Te tényleg nem érted azt, amit írtunk? A gond nem a márka, hanem az, hogy 2x20 kilós kézisúlyzóval (legyen az decathlon, hervis, stoci) neked az életben nem lesz jó melled, jó hátad, pláne nem jó lábad. Az otthoni edzegetés is jobb, mint a semmittevés, de ha te tényleg szeretnél egy korrekt izomtömeget (itt te azért 5-10 kilókról beszéltél, ami hosszú évek kemény munkája), akkor ne viccelj már hervises kézisúlyzóval és 10 kilós hátizsákkal. Bárcsak ilyen ökörséggel el lehetne érni korrekt eredményt. Szerinted milyen izomtömeget és erőszintet fog hozni ez a hülyeség? Ráadásul kinek lesz ahhoz kedve hosszútávon, hogy hátizsákkal guggolgasson 200 ismétléseket? Ezt lehet csinálni két-három évig, de mi lesz öt év múlva, tíz év múlva, tizenöt év múlva? Akkor is otthon fogsz guggolgatni 200 ismétléseket, és ettől várod, hogy izmos leszel? Vagy akkor már 2000 ezer ismétlést fogsz guggolni a hátizsákoddal?
2022. dec. 26. 16:59
 14/19 anonim válasza:
2 ezer*. De igaza van az utolsónak nagy részben. Annyi, hogy a két kezes súlyzóval bármit meg lehet mozgatni a lábon kívül. Szóval ha lenne egy húzódzkodód meg egy csigás géped. Emellett egy-két plusz tárcsád amivel bővíteni tudod a súlyt a kézi súlyzón akkor, egész szép fizikumot tudsz építeni. Ha meg van egy két kezes súlyzó rúdad és tárcsák mellette. Akkor szerintem már szükségtelen is elmenned kondiba.
2022. dec. 26. 22:05
 15/19 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy ezekkel nem lehet normális testalkatot felépíteni, de nem is ez volt a kérdés. Bizonyos gyakorlatokhoz teremben sem tennék fel nagyobb súlyt, így azokhoz szerintem elég, a kérdés inkább a többi volt, amikhez kevés, de tudomásul vettem, köszönöm, hogy ez így teljesen értelmetlen. Talán még befektetek 1-2 eszközbe, bár még egy egyszerű pad is elég drága, amin tárogatni lehetne, de hát ez egy ilyen műfaj. Még egyszer köszönöm az eddigi válaszokat.
2022. dec. 27. 07:59
 16/19 NTBS ***** válasza:
Annyi értelme van, hogy mozogsz.
2022. dec. 27. 08:47
 17/19 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=PIDiYPYzgp4

Itt van ez a srác, aki otthon kezdte, komolyabb eszközök nélkül. 8:36-nál van egy rész, ami megmutatja, mit ért el otthon 1 pár kézisúlyzóval. És egyébként ez nem rossz forma. Nem csak az Arnold fizikum ér valamit, lehet, hogy nem hatékony, de szerintem már ez a szint is megfelel sok otthon mozgó embernek.

2022. dec. 27. 09:20
 18/19 anonim válasza:
51%

"Gyúrósként" mondom hogy ez a tömör arrogancia ami itt árad egyesekből az szánalom.

Kérdező: én már évek óta itthon edzek, a konditerem nálam se jött szóba. Eleinte fekvőtámasszal kezdtem és így nehezítettem egyre jobban és minden alkalommal kicsit nehezebbnek kell lennie a gyakorlatnak. Ha esetleg stagnálsz akkor érdemes több ismétlést csinálni hogy átlendülj a komfortzónádon.

Az igaz hogy kell a progresszió, tehát ha évekig nyomsz naponta 100 fekvőtámaszt, annak izomtömegnövelés szempontjából nincs értelme, az állóképesség növelését segíti inkább.

Sokan leszólják a fekvőtámaszt, mondjuk nem tudom miért mert az egyik legjobb váll, mell tricepsz gyakorlat. Végtelen variációval.

Ma már lehet venni súlymellényt, ami megadja a növekedéshez szükséges súlyt. Persze a felhúzáshoz, guggoláshoz kelleni fognak nagy súlyok, meg persze normalis kaja.

U.i megfigyeltem hogy itt mindenki bodybuilder. Meg ha valaki edz akkor KIZÁRÓLAG hegyomlásnak kell lenni, mert máskülönben puhapocs stb...

2023. jan. 1. 15:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és boldog új évet!
2023. jan. 1. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!