Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Heti 2 szer edzeni minden izmot?

Heti 2 szer edzeni minden izmot?

Figyelt kérdés
Kértem egy személyi edzőtől egy edzéstervet. Azt mondja, hogy hetente 2 szer meg kell edzeni az összes izmot. Olyant fog írni, hogy heti 4 napos lesz, és 2 szer lesz megedzve minden izom. Eddig egy heti 3 napos edzéstervet követtem, bontottat. Azt mondja erre, hogy ez kevés. Túl sok idő telik el az edzések közt. Szerintetek? Kezdő vagyok.
2022. dec. 17. 09:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Kezdő szinten bármi működik.
2022. dec. 17. 09:21
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen igaza van, végre egy komolyabb szakember. Én is onnantól kezdtem látványosabban fejlődni, amikor átálltam.
2022. dec. 17. 09:57
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Igaza van. Szerinted bármelyik izmodat ha leedzetted akkor annak egy hétig kell pihennie? Gondolom alsótest-felsőtest lesz heti kétszer, sokkal jobb mint szétosztani és csak háromszor menni.
2022. dec. 17. 10:08
 4/12 anonim ***** válasza:
28%

Nincs igaza! Mivel nincs ilyen, hogy "kell". A hetente elvégzett munkasorozatok száma a lényeg, tökmindegy, hogy te azt 1, 2, vagy 3 részletben tolod le.

Tehát ha csinálsz hetente 12 munkasorozatot mellre, mindegy, hogy azt egy edzésen csinálod meg, vagy több alkalomra szétbontod (pl. 6-6). Naturálban nem a felosztáson fog múlni az eredmény, abszolut a személyes preferencia, hogy ki milyen felosztásban szeret edzeni.

2022. dec. 17. 10:46
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
Régen évekig háromnaposat csináltam (minden egyszer volt egy héten), és fejlődtem rendesen. Valószínűleg nem volt optimális, de volt kézzelfogható eredménye. Szóval szerintem kezdőknél ez mindegy, haladóknál már nyilván van jelentősége.
2022. dec. 17. 11:41
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

#4 van különbség aközött, hogy hogyan lehet fejlődni és hogy mi optimális. Fejlődni nyilván szinte bármitől lehet, hogy ha van progresszió, eszel és pihensz. De kutatások szerint az alkalmankénti kb. 6-8 munkasorozat fölött végzett sorozatok már nem járulnak hozzá a fejlődéshez (nyilván intenzitás függő is), de a legtöbb ember ennél jóval több sorozatot bírna egy hét leforgása alatt, ezért optimális ha többször edzel.

itt van róla egy videó a leírásban pedig benne vannak a kutatások: [link]

2022. dec. 17. 11:48
 7/12 anonim válasza:
36%
#4 Ezt a faék egyszerű, ostoba gondolkodást jobb lenne, ha elfelejtenéd, mert csak magadat égeted le.
2022. dec. 17. 13:49
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
hát én street workout edzést csinálok heti 1-2x, ugyanúgy fejlődök.
2022. dec. 17. 14:08
 9/12 anonim ***** válasza:
34%

#7:

Miért is kéne elfelejteni?

2022. dec. 17. 14:50
 10/12 anonim ***** válasza:
19%

4#

"Tehát ha csinálsz hetente 12 munkasorozatot mellre, mindegy, hogy azt egy edzésen csinálod meg, vagy több alkalomra szétbontod (pl. 6-6)."

Egyáltalán nem mindegy. Ha te letudsz edzeni 12 sorozatot mellre 1 edzés alatt, ott bajok vannak intenzitás terén.

De, cáfold meg a tanulmányokat, igazad van,

2022. dec. 17. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!