Jó-e így az "edzéstervem"?
Sziasztok!
Kb. 4 hónapja edzek, 50 kilóról indultam, most 61 vagyok, tehát a súlyom egész szépen gyarapszik, és nincs is vele gond.
Viszont izmosodás viszonylatban minimális változást vettem észre.
PPL osztásban edzem heti 6x, 2500-2700 kalóriát eszem egy nap, attól függ, hogy mennyit égettem el. Használok fehérje port, illetve kreatint.
Az érdekelne, hogy az "edzéstervem" rendben van-e, min kellene változtatnom, ha kell.
Hétfő: mell-váll-tricepsz
Fekvőtámasz 30 bemelegítésnek
Fekvenyomás 3x8
Állig húzás állva 3x8
Vállból nyomás állva 3x8
Tárogatás 3x8
Vállból nyomás padon 4x12
Oldalemelés 3x8
Tricepsz letolás csigával 4x12
Tolódzkodás
Kedd: Hát-bicepsz
Húzódzkodás 4x bírásig (kb 45-50 db szabályosan)
Felhúzás 4x6
Lehúzás mellhez bírásig
Bicepsz francia rúddal állva 3x8
Scott pados bicepsz 3x8
Fordított fogású bicepsz állva 3x8
Szerda: Láb-has
Guggolás 4x12
Kitörés 3x12
Lábhajlítás 3x12 függeszkedve
Vádli állva 4x15
Hasprés 4x bírásig ( kb 100 db )
A súlyokat majdnem hetente növelem, ha nem megy akkor mindenből többet csinálok párszor.
Fekvenyomás, guggolás, felhúzás maxom -> 70kg, 90kg, 125kg
Szóval a túl sok edzés miatt nem fejlődök?
Azért edzem egyébként heti 6x, mert túl sok energiám van, és ez a legélvezetesebb módja annak, hogy levezessem.
Na meg a termi ifa platók javasolták ezeket.
Nem mondom hogy teljesen kuka de azért a jótól is nagyon távol van. A push napban aránytalan az izomcsoportokra szánt gyakorlatok. 2 nyomás első vállra, de csak 1 mellre (amiben az első váll is dolgozni fog mert minden nyomásnál valamilyen szinten dolgozik az első váll is), az az 1 is fekvenyomás, ami messze nem a legjobb mell gyakorlat ha rúddal csinálod (ha már, akkor kézisúly jobb). A tricepsz letolás csigával és a tolódzkodás nem sokban tér el, egyik sem optimális a tricepsz oldalsó vagy hátsó fejére (ami látvány és tömeg szempontjából fontos). Oldalemelés és tárogatás izolációs gyakorlatok, 8 ismétlést nem érdemes csinálni belőlük, 10-12 minimum, és a 3 sorozat is kevés.
Hát-bicepsz. Szintén kevés nagyon a hátra, és túl sok a bicepszre (a hátnál ugyanúgy nem tudod kikapcsolni a bicepszed ahogy a nyomásoknál a trcepszet). Húzódzkodástól nem lesz széles hátad, mert leginkább a lapocka és a görgeteg izmok dolgoznak (és persze az egész hátad tehát a széles hátizom is, csak minimálisan), teljesen felesleges 4x50 darabot csinálni. A lehúzás mellhez meg gyakorlatilag húzódzkodás. Evezés meg egyáltalán nincs a programodban (számos más fontos gyakorlat mellett). A láb szerintem okés, de hasra kúlön ne áldozz már egy napot :) Meg 4x100, ez már olvasatra sem tűnik szabályos hasprésnek. Hasat (és alsó hátat) be lehet tenni minden edzés napra 10-15 percet, nem attól lesz kockahasad úgysem
"Kb. 4 hónapja edzek, 50 kilóról indultam, most 61 vagyok, tehát a súlyom egész szépen gyarapszik, és nincs is vele gond.
Viszont izmosodás viszonylatban minimális változást vettem észre."
4 hónap alatt 11kg-ot híztál. Egy átlag genetikával rendelkező ember EGÉSZ ÉLETE során is ritka, ha 11kg izmot épít.. Vedd lejjebb a kalóriát, és eddz progresszíven.
Előző vagyok:
Szintentartásnyi+300 kalória bőven elég. Ne akarj gyorsan hízni, mert megfogod később bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!