Kezdőként mennyi ideig érdemes edzővel edzeni?
Edzőtermi edzés. Kb hány hónap lenne elég arra, hogy rögzüljenek a helyes mozgásminták és képes legyek egyedül edzeni tovább?
Olyan kommentet nem kérek, aki szerint felesleges az edzői segítség.
Tényleg nem lehet megmondani. Nekem kb fél év volt, amíg az edzőm mondta, hogy szívesen ír edzéstervet, mert már szerinte is végre tudom hajtani egyedül.
Akkor én ebben még nem voltam teljesen biztos, mert pl fáradtan az ember nem tud figyelni egy alkartámasznál hogy has, comb, fenék mind végig feszes legyen meg közben jó tartás stb. Vagyis akkor még nem tudtam. Rá 1-2 hónapra kezdtem önállósodni.
Viszont ha a célod nem a tökéletes edzés csak annyi hogy ne sérülj, ne okozz bajt, arra 2-3 honap elég
"Élettársam is járt kezdetben (2 hónapig) edzőhöz és mit csináltak? Mellhez húzás, meg egykezes bicepsz"
Ezért kell JÓ edzőt felkeresni, hiteles referenciával és naprakész tudással. Nem a helyi gyúrós jancsit kell felkérni szeméji eccőnek a falu konditermében, és akkor nem lesznek ilyen jellegű problémák. Ma már olyan edzőkkel és szakemberekkel lehet együtt dolgozni, hogy az hihetetlen. Ilyen embert kell felkeresni, nem valami kóklert.
"Inkább keress egy havert, vagy rokont aki régebb óta csinálja és hajlandó neked megmutatni, mit hogyan kell csinálni."
Az ilyenekből lesznek aztán az anabolikus kapuk, a nyak mögé húzások, a felülések, a BCAA-k, meg a hasonlók. Ilyenekből lesznek azok az emberek, akik már 10 éve járnak terembe, de se nem izmosak, se nem erősek, de legalább egy szabályos fekvenyomást sem tudnak megcsinálni.
Ha van rá az embernek anyagilag lehetősége, akkor mindenképpen célszerű egy JÓ edzővel együttműködni. A hosszútávú fejlődés sikerének záloga lehet egy JÓ edző. Kezdőknek pláne indokolt. Ha te hajlandó vagy rááldozni a kezdeti éveidet arra, hogy képzed magad hiteles forrásokból edzés és táplálkozás terén, akkor az is egy teljesen járható út, de sokszor megéri a pénzt az, hogy a kezdeti évek nem mennek a kukába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!