Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány kg-os kettlebell-t...

Hány kg-os kettlebell-t érdemes venni kezdőként általános célokra? 100kg-s férfi vagyok, általános erőnléttel. Futás és otthoni súlyzós edzések mellé szeretném be iktatni.

Figyelt kérdés
2020. jan. 9. 04:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek en azt mondom menj el edzéshez, elősször ne vegyél sajatot, mert marha balesetveszélyes avatatlanul...

Na ennyit a kötelező szócséplésről, én sem mentem el edzésre, vettem aztán leírások alapján elkezdtem gyakorolni, es amúgy meg is sérültem többször is, de szerencsére minden rendbejött...

En atlagos asztalos fizikummal szintén 100kg al 16lg-osat vettem elősször, sújra nem éreztem nehéznek, de olyan gyakorlatoknál mint pl a szakítás, rendesen szétverte az alkaromat mire ráéreztem a mozdulatra... és izomlázat is sikerült vele olyat elérnem, hogy szó szerint sírtam éjszaka az agyban a fájdalomtól.

Aztán a 16 kgosat kb 2-3 hónap alatt túlnőttem, akkpr vettem 2db 24kgosat, azzal edzem a mai napig(3éve), illetve vettem néhány gyakorlathoz egy db 32kg osat.

2020. jan. 9. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
De mondom néhány gyakorlatot konkrétan be kell gyakorolni nagyon, hogy ne verd szét magad vele, ezért bármilyen nagylegény vagy, 16kg fölé nem érdemes az elején tervezni.
2020. jan. 9. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt még leírom, mikor megjött az első girjám... ja mert amúgy ez a böcsületes neve, csak az amcsiknak meg kellett amcsisítani az orosz szót...

Egyből kibontottam, és en még aznap meg akartam tanulni vele a szakítást... ott álltam a szobámban és próbalgattam de egyszerűen bárhogy próbáltam a mozdulatot, mindig azblett az eredménye, hogy a csúcsponton hatalmas erővel rácsapódott az alkaromra, masnap csupa kék-zöld-véraláfutás volt a karom, és kb 1 héten át használhatattlan volt... szóval mindenképen óvatosságra intelek, ha valami nem megy egyből, ne erőltesd akaratosan próbald meg 4-5* aztan ha nem megy, akkor másnap is 4-5*...

Egyszer csak ráéreztem a megfelelő csuklómozdulatra, ma mar elrontani nem tudom. Olyan szepen rasimul az alkaromra a golyó szakításnál.

Van egy gyakorlat amit mindenképen leírok, mert en rettenetesen hasznosnak talaltam, hiszen sok más gyakorlathoz megadja a helyes testtartást.

Szóval fogod a girjádat, vagy kettlebell-t, odamesz egy szabad falfelílülethez, úgy allj be, a fallal szemben, hogy vállszélességű, vagy nagyon picit nagyobb terpeszállás, es a nagylábujjaid epphogy ne érjenek a falhoz, max fel cm legyen a lábujjad és a fal közt.

A girja pedig legyen a 2 lábad között.

Na ezért kell leguggolnod, es felvenni a földről 2kezzel a labaid közt lenyúlva... de úgy, hogy sem a térded, sem a homlokod, se az orrodhegye, se semmilyen alkatrészed nem érhet a falhoz...

Na ezt kb az emberek 1%-a tudja egyből megcsinálni... én hetekig próbálkoztam mire összejött... egyebként csak akkor tudod megcsinállni, ha tökéletesen úgy tartod a tested, ahogy az a nagykönyvben meg van írva... ugyan ez a testtartás kell pl súlyal guggoláshoz.

Ha ezt a gyakorlatot gyakorlod, akkor tudod meg igazán, hogy a guggolás miért teljes test gyakorlatnak számít.

2020. jan. 9. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:
3-6 kilóst vegyél kb.
2020. jan. 9. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!