A ferdepadon fekvenyomás jobban terheli a hátat, mint az
egyenes pad? Vagy melyik fekvenyomás variáció megy jobban
hátra?
2022. okt. 11. 15:56
Erőemelők nem nagyon szoktak külön mellezni??🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gyerek te vágod, miket beszélsz? Akkor a fekvenyomás versenyszámra gondolom mellhez húzással készülnek.
2022. okt. 11. 16:07
13/25 A kérdező kommentje:
A fekvenyomás 80%-ban tricepsz gyakorlat.
Ezt a bölcsességet gondolom az a tudós állapította meg, aki szerint a gyúrásnak 70 százaléka a táplálkozás, és csak 30 százalék az edzés.
Szeretem ezek a konkrét százalékokat. Ezeket ki számolja ki, és mi alapján? Én szakmámbol kifolyólag rengeteg tanulmányt és vizsgálati anyagot kényszerülök elolvasni, rengeteg edzővel és versenyzővel dolgozok együtt, de ezeket a százalékokat mindig csak a gyakorikerdesek.hu-n látom.
2022. okt. 11. 16:41
Amekkora az emberi butaság, nem tudom eldönteni, hogy a kérdező csak trollkodik, vagy tényleg így gondolja, hogy a fekvenyomás 80%-ban tric. gyakorlat. Mert ha ez komoly, akkor részben az ilyen hozzá nem értő balfácánok, miatt van ennyi ostoda a konditermekben, mert az ilyen kérdező félék fogják terjeszteni youtubeon, instán, tiktokon, hogy a fekvenyomás leginkább tric. gyakorlat, a sok laikus meg elhiszi a baromságot.
2022. okt. 11. 16:49
16/25 A kérdező kommentje:
Bocs, rosszul írtam, 75%
"Your arms should be 75 percent of your bench."
[link]
De itt továbbra sem testépítő mellgyakorlatról, hanem erőemelő fekvenyomásról van szó. Az erőemelők máshogy nyomnak fekve.
2022. okt. 11. 17:27
Azt vágod, hogy a westide barbell az Amerikában, mint itthon a shopbuilder? Nyilván ezerszer igényesebbnek tűnik a látszat, mint a hazai sárga oldal, de ez ne tévesszen meg.
2022. okt. 11. 17:29
Tény, hogy ha fekvőzök nő a hátam, tehát kell a gyakorlathoz és dolgozik feknyomásban is, a tricepsz is, de mindig csak a mellemben van izomlázam, ja és a vállamban. De most rámentem karra, hogy nyomásnál jobban tudjak tartani. Az biztos, hogy a feknyomás mell az evezés hát a mellrőlnyomás hát és vállgyakorlat. De ha ferde a pad, lejt biztos többet van benne a vállöv és a lapockakörüli izmok. :)
2022. okt. 11. 17:35
És ha az amerikai szaklap azt írja, ugorj a kútba, beleugrasz?
2022. okt. 11. 18:39
Kapcsolódó kérdések: