Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem fejlődtem semmit 10 év...

Nem fejlődtem semmit 10 év alatt. Elpocsékolt idő volt?

Figyelt kérdés
Itthon edzem két 20 kilós tárcsás súlyzóval, valószínűleg túl sokat, ezért tartok itt a nullánál szinte. Lehet bármi haszna az ezzel töltött időnek?
2022. okt. 3. 20:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%

"akkor nem értem, miért fogyok, mikor szerintem rendesen eszem."

Mert ez semmit nem jelent. Számolod a kalóriákat? Tartósan kalóriatöbbletben (minimum 200-300 kcal plusz) vagy? Ha igen, akkor nem fogysz. Ha azt se tudod, hogy miről beszélek, akkor ne csodálkozz.

2022. okt. 3. 22:40
 12/34 A kérdező kommentje:
Valóban nem számolom, és gondban is lennék, ha szinte gyomorrontásig kéne ennem magam, mindenesetre jó ötlet, köszönöm.
2022. okt. 3. 22:45
 13/34 anonim ***** válasza:
87%

200-300 kalóriás többlet rohadt messze van a gyomorrontástól.

Esetedben egyébként nem is az a legnagyobb baj, hogy egy teljes évtizedig értelmetlenül és szarul "edzettél", hanem hogy egy teljes évtized alatt semmit nem tanultál a sportról, a táplálkozásról, semmiről. Főleg emiatt volt elpocsékolt az időd.

2022. okt. 3. 22:50
 14/34 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos. Ötletszerűnek nem mondanám az edzést és az étkezést, de nagyon kidolgozottnak sem, pedig sok cikket olvastam a témában hasznos tanácsokkal. Akkor ezen kell változtatnom. Még egyszer köszönöm.
2022. okt. 3. 23:08
 15/34 A kérdező kommentje:
Amúgy most számoltam át a 300 kcalt, valóban nem olyan sok.
2022. okt. 3. 23:12
 16/34 anonim ***** válasza:
69%

Miért ne lenne haszna?

Jobb mintha semmit se csináltál volna!

Legalább van egy bizonyos erőszinted.

Más eredményhez más típusú mozgásfajták kellenek, meg azok kombinációi.

A kaja a leglényegtelenebb szinte, mivel a szervezeted úgyis igényelni fogja azt ami kell neki, kb mint a terhes nőknél!

Pihenés / mozgásfajta és mennyiség aránya a legmeghatározóbb, mint régen is, ha a természetes módszereknél marad az ember.

2022. okt. 4. 10:51
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem troll kérdés, de megpróbálom komolyam veni. Több dolgot nem értek. Egyrészt, ha nem fejlődsz, az miért 10 év után tűnik fel? Ha 1 max 2 évig semmi fejlődés, nem tűnik fel, hogy valami nem jó és változtatni kell? Aztán, hogy gondolhatja bárki is komolyan, hogy 2 db súlyzótól, legyen az akárhány kiló, fejlődni fog. Ugyanakkora súllyal nyomsz fekve, nyomsz fej fölé, bicepszezel, stb... Ugyanakkora súllyal nem tudod 10 éven keresztül túlterhelni az izmaidat. És még lehetne sorolni. Annyiból nem elpocsékolt idő, hogy legalább mozogtál.
2022. okt. 4. 10:55
 18/34 A kérdező kommentje:
#17 OK, rosszul fogalmaztam, a súlyom nem nőtt jelentősen (max. 5 kg-t), most pedig ott vagyok, ahol 10 éve (kb. 60 kg, előtte is edzettem, csak még kisebb súlyokkal, évekkel azelőtt terembe is jártam). Erőnlétileg sokat fejlődtem, ezt elismerem. Már írtam, hogy nem most tűnt fel, kerestem az okot, volt amikor többet ettem, de tény, hogy precíz étrendem akkor sem volt, ahogy edzéstervem sem. A súlyoknál ott van, hogy tárcsás. Ezzel arra céloztam, hogy némileg variálható, van amihez az egyikre pakolok fel a másikról (így lesz az 25-30 kg, változó), vagy le is vehetek, igazából itt követhettem el a másik hibát, hogy kisebb súlyokkal több szériát csináltam több ismétléssel. Mellette van pl. fekvenyomás 10 kilósra tömött hátizsákkal (ennyi könyv fért bele, ez is kevés, majd keresek más megoldást).
2022. okt. 4. 11:17
 19/34 anonim ***** válasza:
63%

"Erőnlétileg sokat fejlődtem, ezt elismerem."

Haver, tíz évig ökörködtél otthon 2x20 kilóval, és ezen továbbra sem akarsz változtatni. Sokat fejlődtél erőnlétileg? Ez mit jelent? Szerinted mit fejlődött az erőd? Egyetemista lányok 140-150 kilókkal deadliftelnek a konditeremben.

Kezdj el rendesen edzeni, továbbá tanulj a sportról és a táplálkozásról.

2022. okt. 4. 11:39
 20/34 anonim ***** válasza:
12%

"Egyetemista lányok 140-150 kilókkal deadliftelnek a konditeremben."

Azok mit szednek? A határba meg vírít a parlagfű zavarnám őket kapálni!

Az én csajomnak nem megy 5 fekvőtámasz se, mondjuk nem is evégett vagyok vele!

Király nokedlit szaggat!

2022. okt. 4. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!