Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Minek a felhúzás egy testépítő...

Minek a felhúzás egy testépítőnek?

Figyelt kérdés
Sok izmom dolgozik a végrehajtása közben, de csak csonka mozgástartományban, az idegrendszert viszont feleslegesen lefarassza, ezzel elvéve az energiát hasznosabb gyakorlatoktól. Román felhúzás, merevlábas viszont ok, itt megvan a mozgástartomány rendesen.
2022. júl. 21. 17:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Nem hiszem. Látok kb nulla izommal is jóval 200 fölött huzogato embereket."

Kérdező, jövő héten elmegyek hozzád a konditerembe. Mutass majd ott három embert (vagy akár csak egyet), aki jóval 200 kiló fölött húz, és nulla izomzata van. Full hihet, hogy valaki 240 kilót húz, és nem izmos.

Ne YouTube videók alapján képzeljétek már el a valóságot. Annyira nem reális, amit írtok.

2022. júl. 21. 19:34
 12/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem kotelezo.. fekvenyomni se ruddal. Egykezes nyomassal meg tolockodassal meg jobban is kap a mell. Mindenki ugy edz ahogy akar
2022. júl. 21. 19:41
 13/25 anonim ***** válasza:
74%

Régi, 2000-es évek előtti szakirodalomban nem is találkozol vele, az utóbbi 10-15 évben lett felkapott inkább.

Igazából elhagyható, de a mindennapi életben sokat használt mozdulat ez, így akár előnyös is lehet egy cipelésnél, pakolásnál.

2022. júl. 21. 20:01
 14/25 A kérdező kommentje:
Menj fel youtubera, találsz rengeteg olyan videót, ahol 60 kilos gyerekek huzgalnak fel 200 kilókat. Viszont, senki sem fog pl 170 kilóval merevlábasozni normális mogástartományban 60 kilosan.
2022. júl. 21. 20:06
 15/25 A kérdező kommentje:
Egyébként meg lehet lopott dumazni, tudomanyos tényekről beszélünk, amiket én csak megemlitek, hogy létező dolgok.
2022. júl. 21. 20:10
 16/25 anonim ***** válasza:
55%

Most lehet megkövez mindenki, de a felhúzás, fekvenyomást pont nem kötelező mindenkinek csinálnia, aki hipertrófiára megy.

Ezek erőemelő gyakorlatok, és vannak helyettük optimálisabb megoldások, pl kézisúlyzós fekvenyomással sokkal jobb a mozgástartomány és optimálisabb hipertrófia szempontból, mint a fekvenyomás.

Nincsenek kötelező gyakorlatok, soha nem is voltak, csak a 90'-es években leragadt emberek gondolják ezt, akik a nyakhoz húzást is jó gyakorlatnak tartják.. :D

2022. júl. 21. 20:17
 17/25 sütőpor ***** válasza:
100%

"Minek a felhúzás egy testépítőnek?"

Nem szükséges. Ha az izom építés a cél, nincs olyan gyakorlat, amit muszáj csinálni. Ha nem tetszik egy gyakorlat, találsz helyette egy másikat. Ennyi.

Én szeretem a felhúzást, magát az érzést is, ahogy mindent beleadsz... egyik kedvencem (bár egyelőre még messze vagyok a te szintedtől). És tényleg elég sok izmot megmozgat egyszerre. Nem nevezném hasztalan gyakorlatnak semmiképp sem. Ezzel a gyakorlattal és ez a gyakorlat nélkül is lehet jó eredményeket elérni.

Én fogom csinálni, aki pedig nem akarja, az ne.

2022. júl. 21. 20:25
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyjából így gondolom. De azért az biztos, hogy a nehéz alapgyakorlatok adnak egy olyan stabil alapot, amire sokkal könnyebb építkezni.

2022. júl. 21. 20:28
 19/25 anonim ***** válasza:
58%

"Menj fel youtubera, találsz rengeteg olyan videót, ahol 60 kilos gyerekek huzgalnak fel 200 kilókat."

Mondtam, hogy a YouTube felől fúj a szél. YouTube videót minden szarról lehet találni. Nem az volt a kérdés, hogy milyen videókra vered otthon, hanem hogy mi a valóság. A valóság pedig az, hogy te egy konditeremben se fogsz tudni nekem mutatni olyan srácot, aki felhúzza a 240 kilót, aztán egy deka izom nincs rajta.

Ettől függetlenül valóban nem kötelező a felhúzás, ahogy valójában egy gyakorlat sem, hiszen tényleg nincsenek kötelező gyakorlatok. Viszont itt a tudományoskodást megint felülírja a realitás, ugyanis a való világban azok az emberek csodák csodájára mégse izmosak, akik nem csinálnak se felhúzást, se semmilyen alapgyakorlatot, csak izolálgatnak, kézisúlyzózgatnak, meg gépeket rángatnak. Nem kötelező se felhúzni, se guggolni, se fekvenyomni, se húzódzkodni, hiszen elméletben ezeket a mozgásmintákat elméletben ki lehet váltani, a valóságban viszont ha az előbb említett gyakorlatokat nem csinálod, hanem kiváltod őket valami mással, akkor nem leszel izmos. Érdekes, hogy általában azok az emberek rendelkeznek nulla formával, akik szerint a felhúzás nem kötelező. Lehet hivatkozni DietGainz videókra, meg olyan tanulmányokra, amit igazából el sem olvastál, csak a kedvenc influenszered hivatkozik rá az instagramon, de időnként az elméletet felülírja a valóságot.

2022. júl. 21. 20:56
 20/25 anonim ***** válasza:
2022. júl. 21. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!