Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Minek a felhúzás egy testépítő...

Minek a felhúzás egy testépítőnek?

Figyelt kérdés
Sok izmom dolgozik a végrehajtása közben, de csak csonka mozgástartományban, az idegrendszert viszont feleslegesen lefarassza, ezzel elvéve az energiát hasznosabb gyakorlatoktól. Román felhúzás, merevlábas viszont ok, itt megvan a mozgástartomány rendesen.
2022. júl. 21. 17:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Unaloműzésképp :-D Hogy a sok pubi tátott szájjal nézegethesse, hogy itt-ott kidudorodik valami beazonsoíthatatlan forma, meg feszűl ez-az. :-D
2022. júl. 21. 18:12
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
Ha ennyire önjelölt DietGainz Sanyi vagy, és ennyire tisztában vagy a felhúzás tudományos/anatómiai problematikájával, akkor ne csináld. Gondolom, hogy azért nem vagy izmos, mert a felhúzás mozgástartománya csonka, ezzel pedig feleslegesen terheled az idegrendszeredet. Ha 80 kilóval húzogatsz fel, akkor persze, hogy semmi értelme.
2022. júl. 21. 18:17
 3/25 A kérdező kommentje:
200 kiló fölött húzok, de biztos te tudod jobban. 👌😄 Nem sanyitol loptam, de igen, ő is érthetően elmagyarázta, és fel nem fogom, emberek miért ragaszkodnak ennyire görcsösen egy gyakorlathoz, mikzben nem is optimális az neki
2022. júl. 21. 18:26
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
De ki ragaszkodik görcsösen a felhúzáshoz? Ezt most kin kéred számon?
2022. júl. 21. 18:31
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az alapgyakorlatokra (fekvenyomás, guggolás, felhúzás, húzódzkodás, fej fölé nyomás, tolódzkodás etc) eleve úgy érdemes gondolni, mint egy marker, ami nagyjából megmutatja, hogy milyen tartományban vagy a fejlődést tekintve. Egy teszt, ha úgy tetszik. De én ha erőemelő lennék akkor sem csak felhúzással építeném a felhúzást.
2022. júl. 21. 18:31
 6/25 A kérdező kommentje:
Nem hiszem. Látok kb nulla izommal is jóval 200 fölött huzogato embereket. Nem mutat pontos képet egy testépítőnek a felhúzásban való eredményesség.
2022. júl. 21. 18:34
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

"Látok kb nulla izommal is jóval 200 fölött huzogato embereket."

Hol vannak ezek az emberek? Ezek megint ilyen YouTube videókból lopott dumák. Érdekes, én még nem láttam olyan embert, akinek nulla izomzata lenne, és 220 kilót húzna. Olyat látok, hogy valaki 90 kilót húzogat már tíz éve, és nem is néz ki sehogy. Utóbbi embertípusnak valóban nem való a felhúzás.

2022. júl. 21. 18:38
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

200 kg felett húzol, de ilyeneken gondolkodsz, és hülye magyarázatot írsz hozzá. Komoly pali lehetsz.😂

Ja és még én sem láttam nulla izommal, 200 kilós felhúzást, pedig képzeld kérdező, más sem tegnapelőtt kezdte.

2022. júl. 21. 18:57
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Bárcsak a valóságban a konditermek olyan emberekkel lennének tele, akik 200 kiló fölött húznak, és nem izmosak. A valóságban a konditermek olyan emberekkel vannak tele, akik egyáltalán nem húznak fel, és nem izmosak.
2022. júl. 21. 19:03
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik gyakorlatra ugyanez igaz. Nem feltétlenül a legjobb fekvenyomó/guggoló stb. lesz a "legizmosabb". Ezen kár ennyit agyalni. Ha neked valami miatt a felhúzás helyett más gyakorlatok célravezetőbbek, akkor végezd azokat helyette, úgyis a te dolgod ezt eldönteni.
2022. júl. 21. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!