Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egyáltalán létezik az, hogy...

Egyáltalán létezik az, hogy testépítés naturálban?

Figyelt kérdés

Első 2-3 évben, még viszonylag fejlődsz, de itt sem beszélhetünk, csak pár kiló izomról, aztán még ennyire se fejlődsz, és telnek el az évek úgy, hogy a befektetett munkának, semmi szemmel látható eredménye nincs,és simán néz ki hasonlóan egy boxolo, birkózó, mint te. Olyan ez, minthogy van a box, mint sport, de amúgy a biciklizéssel is hasonlóan jól megtanulnal boxolni. 😄

Persze le lehet szépen szálkásítani, de izomtömeg tekintetében, nem sokat várhat az ember, és bár ez az én véleményem, de egy beszáradt natural testépítő, minden, csak mutatós nem,főleg ruhában.

2022. júl. 14. 21:52
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
85%

Most ha mr olympiához akarod hasonlítani magad akkor persze hogy ahhoz képest egy naturál sokkal kevésbé izmos.

Az a "pár kg" izom 2-3-4 év alatt akár 15kg vagy több is lehet(függ genetikától, magasságtól, edzéstől).

Lehet hogy te nem veszed észre de egy átlag embernek elég szembetetűnő lesz a változás.

Én nem mondanám magamad nagy izomembernek, de egyértelműen lehet látni hogy edzek, akár pólóban akár póló nélkül és ennyi nekem bőven elég.

Szerintem a legnagyobb probléma hogy a social media miatt a saját értékelésed megváltozott és magadat agyon szteroidozott testépítőkkel akarod összehasonlítani.

Én inkább élek relative egészségesen minthogy a szervezetemet szétcsesszem azért hogy pár évig jól nézzek ki.

2022. júl. 15. 15:54
 22/49 anonim ***** válasza:
66%
Ezért érdemes teljesítményre fókuszálni, ez jó esetben olyan, ami összefüggést is mutat az izomtömeggel, pl. hogy tudsz-e csinálni-e planchet, mekkora súlyt emelsz fel, nyomsz ki fej fölé vagy hogy hányat tudsz húzódzkodni. Ezek csak példák, de gondolom érthető a lényeg. Mondjuk én annyi izmot sosem akartam, ami elérhetetlen kox nélkül, szerintem nem is esztétikus, és nem is tudom, hogy ez mire jó (talán annyi előnye van IRL, hogy kisebb eséllyel kötnek beléd, ha "nagy" vagy). De nyilván belemerültem a testépítés világába, mert ha nem is annyi izmot akarok építeni, mint egy testépítő, attól még tanulhatok tőlük.
2022. júl. 15. 20:11
 23/49 anonim ***** válasza:
79%

Az átlag ember az átlagos életvitelével nem fog nagy tömeget építeni soha naturálon. Igen, fel lehet építeni 15 kg izmot vagy esetleg többet szárazon, csak az átlag ember a napi 5-6 óra alvással, a reggel 6-os keléssel, a septében 20 perc alatt a melóban meg a reggeli kapkodásban benyomott kajával ezt sosem éri el, akár tetszik akár nem. Amikor ott a családod meg a melód, amit még otthon csinálsz, leülsz a gyerekkel tanulni minden nap, akkor ez nem fog menni, plusz még az asszonnyal is foglalkozni kellene. Nem lesz idő kaját grammra mérni, dobozolni, sőt talán még benyammogni se. Örülsz, ha eljutsz edzeni heti 3x, annak meg plána ha még aerob vagy kardió is van.

A 15 kg izmot az pakolja fel, akinek van valami alibi melója, ahol ül egész nap, otthon nem kell már vele törődni, nem is fizikai meló, de jól keres vele, nincs család, gyerek, van rengeteg szabadidő.

Bár személy szerint engem sose érdekelt a kinézet, inkább a nagyobb súlyok felemelése.

Egyl többet emelgesd a súlyt és kész. Nem kell ezt komolyan venni annyira szerintem, kivéve ha versenyezni akarsz

2022. júl. 15. 22:43
 24/49 anonim ***** válasza:
3%
17 évesen 64 kilósan kezdtem el edzeni. Most 34 éves vagyok és kereken 100 kg. Sose koxoltam, meg most már nem is fogok. Ennyit arról hogy naturálban, csak pár kiló izmot lehet felhozni.
2022. júl. 15. 23:15
 25/49 anonim ***** válasza:
68%
A magassagod nem is nott azota? Hany cm vagy? Ha nem 2meter akkor ott boven van felesleg 😀
2022. júl. 16. 00:20
 26/49 anonim válasza:
76%
Szerintem maga a naturál testépítés baromi érdekes. Mármint ott tényleg érdekes a genetika, látszódik tényleg miben vagy jó. Például nekem(10-12%bodyfat, naturál) a lats izmaim aránytalanul nagyok, ezzel szemben a mell izmaim nem kiemelkedőek, sőt. Vagy például 10 packem van amit élőben nem sok embernél láttam, de a vállaim meg kicsik, pedig többet edzem arra mint hasra.
2022. júl. 16. 00:29
 27/49 anonim ***** válasza:
73%

Hogyne létezne... Az hogy ki mennyire gyorsan fejlődik az genetika DE:

Rengeteg múlik: az étkezésen,edzés minőségén,alváson,pihenésen. Mert ugye az anabolikus hormonok alváskor termelődnek. (Lásd: az egyik a Növekedési hormon).

Az sem mindegy hány éves vagy,férfi vagy nő,van-e sportmúltad,testzsír százalékod...stb)

Igen gyakori probléma, és én magam is rengetegszer tapasztalom hogy lemegy XY "nyikhaj" tizenéves gyerek a terembe, még edzeni is alig tud,de már nyomja a koxot,és még hangoztatja is mert hogy az "menő". A többi idióta meg megy utána.

Persze valami felütött szart szednek az ilyenek amit Pistikétől vesznek a terembe, és behíznak pár kiló vizet,májuk megnagyobbodik,libidójuk nulla lesz amiatt. Jobb esetben nincs a cuccban semmi,csak kukoricakeményítő vagy cukor.

Pont emiatt nézik le sokan ezt a sportágat,és emiatt hiszik azt sokan hogy nincsen naturál testépítés,és kox nélkül nincs izomnövekedés. PEDIG VAN! HA A FENT LEÍRTAK BETELJESÜLNEK... Nem érdemes bármihez is nyúlni,nulla tudás nélkül..

2022. júl. 16. 00:36
 28/49 anonim ***** válasza:
41%

#23 Én elhiszem hogy van ilyen, de ha nincs időd és energiád az egésszel foglalkozni akkor lényegtelen hogy naturál vagy vagy sem, mert nem lesz sehogyan sem ideális az életed ahhoz hogy szépen fejlődj.

Szteroidokkal max azt éred el hogy az amúgy is leterhelt szervezetedet tovább tolod olyan helyre, ahova nem kéne.

Nekem 9-6 munka, utánna átsétálok az épület edzőtermébe, 7:30 kor otthon vagyok, szabad program majd éjfél körül alszok és reggel 8 tól kezdem előről.

(Plusz heti 4x edzésből csak 2 van hétköznap).

2022. júl. 16. 00:50
 29/49 A kérdező kommentje:
Akik jönnek itt ilyen 1 mázsás testsúlyokkal, meg hatalmas méretekkel naturálban, elarulom nektek, hogy dagadtabbak vagytok, mint azt gondolatok. Kezdjetek el szépen leszalkasitani, és a végére rajottok, hogy orultok, ha nem megy be 80 kilo alá az a testsuly, es megmarad 41es az a kar. 😄 Voltam mar en is betomegelve, 47es karokkal, aztan jott a szálkásítás, es a tervezett 10 kilo helyett, 25 kilonak kellett lemennie egy viszonylag szalkas fazonhoz. De ezt ugyse hiszitek el, míg nem kezdtek egy komolyabb szalkasitasba.
2022. júl. 16. 04:44
 30/49 anonim ***** válasza:
31%
Úgy bizony... :) aki 100 kiló naturba, azon van felesleg bőven.
2022. júl. 16. 05:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!