Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Alsó test felső test edzésben...

Alsó test felső test edzésben hogy csináljam a labnapot?

Figyelt kérdés
Heti 2 van felső illetve alsó testből is. Ennél az edzésnél azt írják ugyanúgy mint a teljes testesnél 1 gyakorlat/izom csoport. Akkor az úgy jó lehet ha első labnapon smith gépes gugolás plusz álló vádli. Másodikon pedig lábtoló plusz vadli?
2022. máj. 29. 17:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

És te percben méred a súlyzós edzés hatékonyságát? Ha 45 perc, akkor az biztos, hogy hatékony is? Akkor miért nem inkább otthon ugrálsz "45 minute leg workout" videókra? Talán még annak is több értelme lenne, mint leballagni a terembe lábtolózni, vádlizni, aztán hazamenni.

Leírtam, hogy mi a baj. Olvasd vissza. Attól nem lesz neked soha erős és izmos alsó tested se naturálon, se kokszosan, ha hetente egyszer tolsz 4 sorozatot smith gépen, másik napon 4 sorozatot lábtolón, aztán mész haza fehérje turmixot iszogatni. Ráadásul ez a két gép ugyanaz a mozgásminta. Tegyük fel, hogy ezzel kielégítően megedzed a combfeszítőd (nem edzed, de tegyük fel): a combhajlítóddal mi lesz? Azt elvitte a cica? Legalább combhajlító-gépet tegyél be a tervedbe, ha már csak gépekben tudsz gondolkodni.

Naturálon te akkor leszel izmos, ha van egy progresszív, szabad súlyos alapgyakorlatokra építő edzésterved. A progresszió lábtolón élből értelmezhetetlen. Én első hónapban maxra pakoltam a lábtolót, aztán nyomogattam bele a 15 ismétléseket, közben meg még az instagramot is tudtam pörgetni. Smith gépet szintén hagyjuk, rehabilitációra optimális, kiegészítő gyakorlatnak talán optimális, de kizárólagos főgyakorlatnak nevetséges. Ez nem edzés. Guggolás, kitörés, felhúzás, fekvenyomás, tolódzkodás, húzódzkodás, evezés. Amíg ezek a gyakorlatok nem alapvetők az edzéstervedben, addig az nem terv.

Az meg nem indok, hogy fáj egy kicsit a derekam guggolásnál, úgyhogy nem guggolok. Rá kell jönni, hogy miért fáj a derekad. Szar technika? Akkor változtass a technikán, és nem fog fájni. Szar mobilitás? Mobilizálj, nyújts, és nem fog fájni? Gerincsrév? Menj el gyógytornász, rakd rendbe, aztán nem fog fájni. Ha nem 70 éves vagy, akkor ne fájjon már a derekad annyira, hogy egy rohadt rúddal a hátadon ne tudj leguggolni. Ráadásul létezik számtalan szabad súlyos guggolás-variáció is, amíg a hagyomány rudas guggolással problémáid vannak.

Persze lehet pumpálni a smith gépet és a lábtolót. Lehet úgy tenni közben, mintha elképesztő intenzitással edzenél. Lehet nyögdécselni közben, mondhatod a haveroknak, hogy milyen durván tolod, csak nem lesz eredménye fejlődés tekintetében, márpedig szerintem az lenne a cél, hogy fejlődj.

Igazából az a baj, hogy nem tudsz semmit az edzésprogramozásról és az erősportról. És akkor még a regenerációba, meg a táplálkozásba bele se mentünk. De ez nem sértés, a kezdők ilyenek. Tessék képezni magad, különben magaddal szúrsz ki. Persz egy jó személyi edző is sokat segítene.

2022. máj. 29. 22:16
 12/25 anonim ***** válasza:

#7:

Én meg merem kérdezni, miből áll a felsőtest edzés? Egy oldalemelésből és egy kalapácsbicepszből?😂

2022. máj. 29. 22:44
 13/25 A kérdező kommentje:

12#

Fekvenyomás, military press,oldal emelés, lehuzás, bicepsz rudal,tricepszre csiga/szűk nyomás

2022. máj. 29. 22:47
 14/25 A kérdező kommentje:

11 nem az a baj hogy kicsit fáj hanem az hogy nagyon fáj konkrétan az oldalamra nem bírok rá feküdni úgy fáj.

Ezért csinálok inkább lábtolást és egyéb gépes gyakorlatokat. Otthon pedig mobilizácios gyakorlatokat hogy később gugolni is tudják fájdalom nélkül.

2022. máj. 29. 22:49
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem percekben mérem de az okosok azt mondják hogy egy edzés akkor jó ha intenzív és max 45-60 perc a fölött már gondok vannak mert nem elég intenzív illetve kortizol termelődik
2022. máj. 29. 22:50
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire túltudományoskodod a dolgokat, de az edzésed smith gépből, lábtolóból és vádlizásból áll. Ezt nem értem a mostani kezdőkben.

A felsőtested edzése egyébként nagyjából rendben van, bár az evezés hiányzik. Felhúzással amúgy mizu?

2022. máj. 29. 23:00
 17/25 A kérdező kommentje:

Nem hiányzik az evezés 2 edzés nap van így mást csinálok az egyiken lehuzás van a másikon evezés az egyiken egyenes pados nyomás a másikon ferde stb. Felhuzast szeretem csinálni csak valahogy a láb edzéshez kell beilleszem. Egyébként mire azt a 3 mat végig csinálom fullra kivagyok dögölve

A legelején még úgy csináltam, hogy gugolás (hack gépen) comb feszítő comb hajlitó stb de mire ezzekel végeztem elment minimum egy óra illetve semmi erőm és koncentráló képességem nem maradt még álló meg ülő vádlizni is ezért néztem ki az alsó test felső test edzést mivel itt az 1 gyakorlat/izom csoport teljesíthetőbb számomra

2022. máj. 29. 23:10
 18/25 anonim ***** válasza:
Legyen úgy, hogy 1. lábnap guggolás+ kieg gyakorlatok, második lábnapon felhúzás és utána könnyű guggolás
2022. máj. 30. 01:01
 19/25 anonim ***** válasza:
Első nap guggolás, kitörés, másodikon szumó felhúzás, bolgár guggolás. Egy kis merevlábast még betehetnél, aztán lehet a vádlival bohóckodni kicsit.
2022. máj. 30. 08:37
 20/25 A kérdező kommentje:
Megpróbálom köszönöm
2022. máj. 30. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!