Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kollégistaként ez az étrend...

Kollégistaként ez az étrend mennyire jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

-40kg után elhatároztam augusztusban, hogy izmot szeretnék építeni.

73kg-ról indultam, jelenleg 79-80kg körül mozgok.

Az elején 2000-2200 kalória körül ettem, most már ahogy látom 2500 körül is tartom a súlyom.

Kollégista vagyok, hétvégente járok haza. Általában minden vasárnap megcsinálom a kajámat a hétre, mert nem szeretnék és nem is lenne időm minden nap főzni a koliban. (8-tól 2ig suli, 3-tól 5-ig edzés, mire visszaérek a koliba általában fél hat és még nem is tanultam.. :D)

Szoktam variálni a heti kajámat, de többségében zabot, túrót, rizst, édesburgonyát (bár az édesburgonya ritka, mert a környéken aligha találok valahol ilyet..), csirkemellet eszek.

Mondanom sem kell, a rizsnek az ízét már nem érzem, de még mindig jobb ez, minthogy a hét közben főzzek különféle 5*-os kajákat.. :D Megtudnám oldani, hogy akár 2x150g száraz rizs is legyen 1 nap a lenti étrendben, de az csak végső esetben... :D

Az e heti tervem:

-2x200g Milkeria high protein pudding 40g fehérje, 20g ch, 6g zsír - 304kcal

-1 adag proteines mikrós süti (1 db banán, 10g zabliszt, 1 tojás, 30g fehérjepor, 5g sütőpor, 10g zsírszegény kakaópor) ez így 31g fehérje, 45g ch, 8g zsír - 374 kcal

-100g csirkemell (ez már a sütött verzió) 125g rizs (szárazon mérve) 4g zsír, 35g fehérje, 91 ch - 550kcal

-Zsírszegény tehéntúró, 100g fagyasztott meggy, 7g zsír, 20g ch, 38g fehérje - 290kcal

-4 db tortilla, 120g csirkemell (sütött verzió), paradicsom, uborka, 22g zsír, 126g ch, 51g fehérje - 941 kcal

Ez így összesen: 2459 kcal, összességében csak a kalóriára figyelek és a fehérjére, a többi meg ahogy jön. 47g zsír, 303g ch, 196g fehérje (tudom, a fehérje sok, de nem azért eszek ennyit, mert azt hiszem, hogy ettől előnyben vagyok..)

A kérdésem fő lényege az, hogy ez mennyire állja meg a helyét? Hobbi szinten űzöm ezt a sportot, de szeretném minél komolyabban venni és nem tudom, hogy nem-e tudnék okosabb döntéseket hozni pl a 2 db proteines puding helyett (nagy hátrányom az, hogy édesszájú vagyok.. :D), vagy akár a tortillás étkezés helyett, mármint, arra gondolok, hogy ezek beleférnek? Sajnos a régebbi túlsúlyomból adódóan még mindig bennem vannak azok a dolgok, hogy nem kellene adott dolgokat ennem, hiába jó makrókkal rendelkezik (pl most a puding, vagy akár a tortillás étkezés).

2022. febr. 20. 08:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ne számolgassad ennyire,miket eszel, egyél sok főzeléket, az a legfontosabb.
2022. márc. 1. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!