Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány százalékos kalória...

Hány százalékos kalória deficittel szálkásítotok?

Figyelt kérdés

Nekem 20%-ot javasoltak mínuszba, de az irgalmatlan kevés kaja számomra.

Max 10-15 amit tartani tudok.

2022. febr. 14. 10:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Írok egy választ, ha nem gond, mert engem is érdekelne. Mindenesetre Szulejmán nyilatkozata a youtube-on elkeserített. HA jól emlékszem, 115 kg-ról kezdett szálkásítani és 82 kg lett a vége, ahol már elfogadhatóan alacsony volt a testzsírja. Kicsit elkeserített, mert előbb utóbb nekem is le kellene pucolnom magam. De így teljesen el fogok fogyni
2022. febr. 14. 11:03
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Hát igen, kedves 1-es. Naturálban éppen ezért teljes baromság ez a tömegelős-szálkásítós mizéria. Szulejmán ugye nem naturál, tehát nála igen, működhet, hogy 30 kilót ledob magáról egy diéta alatt és még úgyis jelentős izomtömeg marad rajta. Ez naturálban (pláne hobbi szinten) rohadtul nem így fog működni.

Miért nem lehet csak simán tartani lefogyni egy egészséges testzsírra, majd ha megvan, akkor szimplán csak kiegyensúlyozottan táplálkozni és progresszíven edzeni? Naturálban hobbigyúrósként ennél jobban szerintem ne feszüljetek rá.

2022. febr. 14. 11:07
 3/13 anonim ***** válasza:

@2, egyes vagyok. Szuli valószínű még naturálon csinálta ezt.

"Miért nem lehet csak simán tartani lefogyni egy egészséges testzsírra, majd ha megvan, akkor szimplán csak kiegyensúlyozottan táplálkozni és progresszíven edzeni? Naturálban hobbigyúrósként ennél jobban szerintem ne feszüljetek rá."

Úgy néz ki, hogy ez lesz, de lehet, h kíváncsiságból egyszer diétázok a lehető legalacsonyabb testzsírig. Mondjuk itt nagy a jelentősége, hogy lehetőleg ne szemét kajákkal tömegeljünk, hogy lehetőleg a legkeveseb zsírt pakoljuk fel.

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok, hogy aki naturalban szálkásított, mekkora volt a tömeg-vesztesége és mennyiről mennyi testzsírt hozott össze

2022. febr. 14. 11:13
 4/13 A kérdező kommentje:

“miért nem lehet csak simán tartani lefogyni egy egészséges testzsírra, majd ha megvan, akkor szimplán csak kiegyensúlyozottan táplálkozni és progresszíven edzeni?”

Ez lenne a cél, de ehhez először le kéne fogyni.

Heti fél kiló fogyással becélozva. De ehhez kéne húsz százalékos deficit ( elvileg)

2022. febr. 14. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, te most tömegelni és fogyni is szeretnél? Mert akkor kezd 2-300 Kcal mínusszal
2022. febr. 14. 11:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 200-300 kalória kevés. Gyakorlatilag kiszámíthatatlan, ennyit még az alkalmazások is bőven tévednek. Régen én is ezt a 200 kalóriát javasoltam, de most már tapasztalattal a hátam mögött látom, hogy butaság.

Kérdező, legyél 500-600 kalóriás deficitben. Ez bőven elegendő lesz ahhoz, hogy egészséges tempóban, fokozatosan csökkentsd a testzsírod. Mellette figyelj az elegendő fehérjefogyasztásra és a mikrotápanyagokra, továbbá toljad a progresszív súlyzós edzést. Meg lesz az eredmény.

2022. febr. 14. 11:35
 7/13 A kérdező kommentje:

Fogyni akarok most nem tömegelni

Ok akkor megpróbálom tartani az ötszáz mínuszt de ez egyenlőre nagyon nehéznek tűnik úgy hogy mellette megmaradjon a fehérje bevitel is …

2022. febr. 14. 11:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Ha megvan az 1,5 g/tskg fehérje, akkor már jó vagy. Nem kell túltolni a fehérjét, ez ma már azért közismert, de hanyagolni sem szabad. Én azt szoktam mondani, hogyha az 1,5 g/tskg megvan, akkor a fejlődés már aligha a fehérjén fog múlni. Sőt, én sok évnyi tapasztalattal most már ki merem jelenteni, hogy gyúrás szempontjából ez az egész táplálkozási megszállottság túl van misztifikálva. A táplálkozás milyensége végtelenül fontos élettani szempontból, ez kétségtelen, de én azt látom, hogy már a legtöbb középhaladó/haladó teljesen jól étkezik, viszont az edzésük egy rakás szar. Szerintem ma már a legtöbbször az edzésen megy el az egyén fejlődése, nem a táplálkozáson. Régen ez lehet, hogy fordítva volt, nem tudom, nem hiszem.

Na mindegy! Kérdező, az 1,5 g/tskg fehérje legyen meg, mellette 1 g/tskg zsír fölé ne nagyon menj, a többi pedig a MINŐSÉGI szénhidrátbevitelen fog múlni. Hajrá, menni fog az a kalóriadeficit.

2022. febr. 14. 12:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi, igyekszem.

A fehérjét kettőre lőttem be, így a másfél az mindig megvan, a zsírt 0,8ra, azzal sincsen gond.

A CH a szűk keresztmetszet nálam … egyszerűen éhes vagyok. Mínusz 600 kcal az egy komplett étkezésel kevesebb az eddigiekhez képest . A fehér lisztet és a cukrot elhagytam teljesen , ami egyébként irgalmatlan nagy áldozat tőlem 😅 zabbal, tk kenyérrel , rizzsel , párolt zöldséggel egyszerűen nem lakok jól . Ráadásul régen napi kétszer ettem , de akkor mennyiséget , most napi 4-5-ször kevesebbet , de így meg folyton kajás vagyok.

2022. febr. 14. 12:30
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos semmi nincs áldozat nélkül. Kalóriadeficitben én is mindig éhes vagyok. Felesleges koplalni, sőt egészségtelen (ezért mondtam a maximum 600 kalóriás deficitet), de sajnos diéta/fogyás nincsen éhség nélkül.

A napi többszöri étkezés nekem is bevált. Nyugodtan mehet akármilyen MINŐSÉGI szénhidrát, nem kötelező zabon, rizsen és párolt zöldségen élni. Csak úgy kell alakítani a mennyiséget.

2022. febr. 14. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!