Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez igy jó felosztás?

Ez igy jó felosztás?

Figyelt kérdés

Push pull leg

Napokra leosztva:

Hétfő: push

Kedd:pull

Szerda:leg

Csütörtök:pihenőnap

Péntek:push

Szombat:pull

Pihenőmnap

Vagy ez a jobb:

Hétfő:push

Kedd:pihenőnap

Szerda:láb

Csütörtök:pihenőnap

Péntek:pull

A felsőtöl félek mert kicsit túledzés jellege van, meg lehet nem tud az izom pihenni eleget. Az alsó meg kevés szerintem. Azon is gondolkodztam hogy egy hétem 1 láb 2 push és egy pull. Ez mennyire lenne jó? Melyik lenne a jobb ezek közül?

7 hónapja kondizok

17/f

2022. jan. 23. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt h neked melyik jobb mi nem tudjuk.. tudsz menet kozbe is varialni. Kezd a 3 napossal aztan meglatod. De nem muszaly hetekbe gondolkodni.. nemtudja az izom h milyen nap van. 10 napokba is gonolkozhatsz pl.
2022. jan. 23. 21:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, az is megoldás, viszont szeretnék valami egyértelmű, letisztult edzéstervet
2022. jan. 23. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Az sose ugyvan h kitalalod elsore es azt fogod csinalni honapokig, evekig. Kell egy kiindulas aztan alakulgat. Ha mondjuk van lemaradt izomcsoport abbol csinalsz heti 2ot a tobbibol egyet vagy berax 4.napra egy poweresebb edzest. Fekvenyomas, felhuzas, guggolas nagyobb sullyal 5x5be mondjuk. De ezer fele verzio jolehet
2022. jan. 23. 22:00
 4/6 A kérdező kommentje:
De ha minden izomcsoportot leedzek egy héten 2x akkor tudnak regeneáródni rendesen?
2022. jan. 23. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem ragaszkodnék rögösen ahhoz hogy melyik nap mész edzeni, meg mikor mit csinálsz.

Igazából push-pull felosztásnál csak a karod ami több edzést kap, de az viszonylag gyorsan regenerálódik.

Én nem döntöm el előre mikor tartok pihenőnapot, volt hogy simán 6 napot egybe letoltam, volt hogy 3 is sok volt, napközbe sok volt a dolgom és sok volt a stressz. 1-et hetente azért érdemes legalább tartani.

Azért azt érzed ha egy testrész nem áll készen egy újabb edzésre, különösen vádlinál szokott nálam ez lenni.

2022. jan. 23. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is heti 3-mal kezdeném. Ugye azt tudjuk, hogy a súlyzós edzés rendesen odab*sz az idegrendszernek, amit igen fontos pihentetni, ha csak nem szeretnél egy idő után hullafáradt lenni és kiégni. Attól hogy rommá edzed magad nem fogsz jobban fejlődni. Bár mondjuk ezt az 5 napos felosztást sem értem. 4x edzed a felsőtestet és 1x a lábat. Láb az annyira akkor nem fontos, el lehet bagatelizálni? Olyan edzésterv is van, hogy hétfő-csütörtök: felsőtest, kedd-péntek: alsótest. Miért nem egy ilyet próbálasz ki? És akkor minden izmod meg van edzve heti 2x.
2022. jan. 24. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!