Naturálon hogy kell edzeni, hogy biztosan ne legyen túledzés a vége?
Úgy, hogy tudj regenerálódni. Hetente maximum kétszer eddz meg egy izomcsoportot, mindig melegíts be, nyújts sokat, hengerezz, mobilizálj és aludj eleget.
Annyira nem atomfizika ez a túledzés dolog.
Heti kétszer milyen felosztásban érdemes?
Azért írtam ki, mert a heti három teljes testes edzés kezd sok lenni. Nem fejlődöm sehova.
Hát pedig normálisan csinálva teljesen jól el lehet teljes testessel is lenni. Leírod miket csinálsz?
Heti 2 pl hétfő - csütörtök felsőtest, izomcsoportonként 2 gyakorlat
Most úgy edzem, hogy szinte minden másnap. Néha hagyok ki csak 2 napokat.
A: Súlyzós edzés, itt 8-12 körüli ismétlésekkel dolgozom
Bicepsz állva 4-5 sorozat
Fej fölé nyomás 4-5 sorozat
Evezés 4-5 sorozat
Tolódzkodás 4-5 sorozat
Guggolás 4-5 sorozat
Oldalemelés 3-4 sorozat
B: Saját testsúlyos edzés, itt 12-20 körüli ismétlésekkel dolgozom
Húzódzkodás felső fogással 3x
Húzódzkodás alsó fogással 3x
Invertált evezés 3x
Tolódzkodás 3x
Fekvőtámasz 3x
Trx tricepsz 2x
Trx bicepsz 2x
Lábemelés függeszkedve
Előlguggolás
Ezt a kettőt végzem tiktakban, és addig csinálom az ismétléseket, míg bele nem bukom.
Köszi!
Így konkrétan 2,5 éve edzem.
Annyit tudok most, hogy ezek a kedvenc gyakorlataim, és ebből kellene összerakni egy normális edzéstervet.
"Azért írtam ki, mert a heti három teljes testes edzés kezd sok lenni. Nem fejlődöm sehova."
Ha rendesen edzel, akkor néha sok a heti 3 teljes test. Én heti 1-2 teljes testtől folyamatosan növekszem.
Az edzésterved elég katasztrófa, ezzel nem lehet fejlődni. Állóképességed rendben lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!