Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kezdő vagyok. Tudok izmot...

Kezdő vagyok. Tudok izmot építeni kalóriadeficitben is?

Figyelt kérdés

Mivel fogynom is kellene, kisebb kalóriadeficitre gondoltam. 80kg vagyok, 70 vagy alá szeretnék menni. 1400kcal körül ennék. Viszont szeretnék izmosabb is lenni, emiatt súlyzós edzéseket is csinálnék, kb 1.5g proteint vinnék be/tskg. Szerintetek így izmosodhatok is (ha korábban sosem edzettem súlyokkal, tehát kezdő vagyok).

Ha nem, akkor mit javasolnátok, hogy álljak neki a dolognak? Először kardióval fogyás és aztán ha lefogytam, utána próbáljak minimális többletkcal-val izmot építeni?

Kicsit el vagyok már veszve, annyi mindent olvastam a témában..

N

2021. nov. 2. 21:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10%
Kérdezd meg még ugyanezt 100.-jára is. Pathetic😄
2021. nov. 2. 23:48
 12/22 anonim ***** válasza:
2021. nov. 2. 23:51
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Működhet a dolog.

Számold ki a YAZIOba mennyi szénhidrát fehérje és zsír kell.

Jegyzeteld abba miket eszel egy nap.

Gondolom nő vagy.

Helyes étrend helyes edzés és menni fog.

Egy személyi edző felkeresése nem ártana ha kezdő vagy,felméri az állapotod..

2021. nov. 3. 00:16
 14/22 A kérdező kommentje:

Nrm tudom miért kell ilyen stílusban lehordani valakit egy ártatlan kérdés miatt. Szerintem te se sixpackkel jöttél ki anyádból. Ha neked szuper fizikumod van, akkor gratulálok, de mindenki elkezdi valahol. Inkább örülnél, hogy vannak nők, akik lemennek a kondiba és mernek súlyokkal edzeni, nem pedig egy órás futógépezés a program vagy lépcsőzőgépen való bohóckodás. Nyakamat tenném rá, hogy te is olyan cssjokra vered, akik formásak, sportosak. Szóval nem értem ezt az ellenséges hangvételt és beszólogatást. Manapság rengeteg info található meg a neten, ez igaz. Viszont rengeteg ellentmondásos vagy elavult info van, arról nem is beszélve, hogy manapság mindenki insta fitness influencer, amiknek min a fele hülyeséget reklámoz. Szóval szerintem nem akkora bűn megkérdezni ezt azt olyanoktól, akik már az évek alatt több tapasztalatot szereztek a témában és kitapasztaltám magukon is, hogy mi hogy működik.

Ha idegesít a tudatlanságom vagy ha sok ilyen kérdés van, nyugodtan tovább lehet görgetni, nem kell minden kérdésre kötelezően válaszolni. Amennyi energiát itt a gyűlölködésbe fektetsz, még egy normális választ is írhattál volna a kérdésemre, ha már te vagy itt a testépítők császára...

2021. nov. 3. 00:48
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom kinek címezted ezt a hangvételű írományt de akkor reagálok rá:

1. "rengeteg ellentmondásos vagy elavult info".. Ha ennyire értesz hozzá hogy ezt megítéld, akkor miért itt kérdezősködsz, és miért nem segítesz magadon?

2. "nem pedig egy órás futógépezés a program vagy lépcsőzőgépen való bohóckodás"

Szintén azt tudom írni mint az előbb,ha ekkora szakember vagy ne itt kérdezősködj.

3. Igen kell a futópad,eliptikus tréner vagy a lépcsőzőgépen való kardió edzés max 30 perc. Ugyan is ez égeti a legtöbb kalóriát. De az étrend a döntő!! Magasabb fehérje,alacsonyabb szénhidrát kalóriadecifitben. Ezt kombinálhatod súlyzós edzéssel is. Kaptál egy-két jó tanácsot szerintem,ha ezt nem fogadod meg az már a te bajod.

Az edzett saját maga vállalja az edzést,az edző csak egy "tanár" mert ez egy oda-vissza dolog ami így működik. Keress fel egy személyi edzőt hogy segítsen a gyakorlatok,gépeken való helyes használatát,kivitelezését. Írjon meg egy edzéstervet,és egy étrendet a célhoz megfelelően személyreszabottan.

Az ilyen netes noname drága edzéstervek,étrendek,edzések, nem jók amik most felkapottak, mert aki írja ezeket, az nem lát téged,nem tudja felmérni jelenlegi állapotod, edzettségi szinted,és nem tud a gyakorlatokon korrigálni ha rosszul kivitelezed. Nincs aki motiváljon...

2021. nov. 3. 01:28
 16/22 A kérdező kommentje:

#15: Ha te vagy a 13-as, akkor nem neked, inkább a 11,12esnek ment. De látom azért te is szeretsz beszólogatni, nem bírtad ki. Nem vagyok szakértő, de a hülye is látja, ha egy bizonyos témában tőbb különböző dolgot olvas, akkor valamelyik nem helyes vagy kevésbé hatékony. Ehhez képzeld nem kell különösebb tudás. Azért nem is 0ról indulok, mert akkor azt se tudnám mik azok a makrok meg alapanyagcsere stb. Gondolom ez is feltűnt. Nem csak full kezdőknek lehetnek kérdései és attól, hogy tudok 1-2 dolgot még nem leszek szakember.

Az értelmes részét a válaszodnak értékelem, köszi.

2021. nov. 3. 01:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Hat en mar egybol kombinalnam a sulyzos edzest meg a kardiot. Ha jol kajalsz izmosodni is fogsz de ha latvanyosan nemis, addig hozzaszoknak az izuleteid, belejosz a gyakorlatokba.. meg hat az is egeti a zsirt
2021. nov. 3. 11:23
 18/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerinted a szükséges többlet kcalt bevihetem zsíros kenyérből, vagy esetleg tokaszalonnából? Keveset kell enni, olcsó kaják, jönni fog a tömeg.

Erős akarok lenni. Muszáj. Semmim sincs az életben az edzésen kívül.

Hogy kellene a többlet kcalt kiszámolni?

2021. nov. 3. 14:06
 19/22 A kérdező kommentje:
#21: köszönöm, én is erre jutottam. Nem baj, ha most nem lesz látványos izomnövekedés, azért az is éget valamennyi kcal-t. Lehet lassabb lesz majd így a fogyás mint kardióval, de szerintem jobb alakot tudok elérni így is. Aztán majd ha lement a felesleg, elkezdek többet enni a súlyzós edzések meg maradnak
2021. nov. 3. 14:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból kérdeztem, mert nem értek hozzá. Nem tudom, mi ebben a kivetnivaló...
2021. nov. 3. 14:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!