Mivel fogynom is kellene, kisebb kalóriadeficitre gondoltam. 80kg vagyok, 70 vagy alá szeretnék menni. 1400kcal körül ennék. Viszont szeretnék izmosabb is lenni, emiatt súlyzós edzéseket is csinálnék, kb 1.5g proteint vinnék be/tskg. Szerintetek így izmosodhatok is (ha korábban sosem edzettem súlyokkal, tehát kezdő vagyok).
Ha nem, akkor mit javasolnátok, hogy álljak neki a dolognak? Először kardióval fogyás és aztán ha lefogytam, utána próbáljak minimális többletkcal-val izmot építeni?
Kicsit el vagyok már veszve, annyi mindent olvastam a témában..
Hát ha elegendő proteint viszel be lehet rá esélyed, viszont szerintem ha a fogyás a cél előszőr 2 hónap alatt dobd le a felesleget és utána csinálj bulking seasonokat. Én így szoktam és nekem beválik. Én a bulking seasont szeptembertol aprilisig tolom es aprilistol juniusig(junius kozepeig) szep lassu tempoban leszalkasodok. Elmeleteileg egyidejuleg lehet menni fog de nem olyan jol mintha kaloriatobletben lennel. De mondom, hogy a bevitt proteinmennyiseg is oraisi szerepet jatszik, mert ez segit az izomban keletkezett mikroszakadasok megjavitasahoz
2021. nov. 2. 22:05
3/22 A kérdező kommentje:
#2: És akkor a fogyáshoz most inkább csináljak futást (intervall), meg max heti 1-2 súlyzós edzés kényelmesebb kisebb súlyokkal?
Mondjuk szerintem 2 hónap kevés lesz:/ legalább 3 hónsp kell mire ennyit leadok
2021. nov. 2. 22:09
4/22 anonim válasza:
2-es vagyok hát ha még soha nem jártál terembe szerintem jah jobban jársz így, mert a kettő nem igazán fér meg egymás mellett. Mármint mondom fog egy kevés tömeg feljönni jó táplálkozás mellett de nem az igazi. Habár Novemberben vagyunk és ha nyomsz egy tömegelést akkor Áprilisig mivel az elején vagy egy olyen 3-5 kiló izom reálisan feljöhet ha jól eszel ez az 5 kilo izom mellé még vegyünk vagy 4 kiló hályt de az elvesztődik az izommenyiség mellett és ha nekiállsz szálkásítani kényelmes tempóban lemegy rólad Juliusig. Vagy akar Marciustol abbahagyhatud a bulkingot de ha odafigyelsz a kajara es nekikezdesz kardiozni valoszinu nyarra popec lesz a dolog.
2021. nov. 2. 22:17
5/22 A kérdező kommentje:
Köszi!
Ha most elkezdenék inkább fogyni, akkor is érdemes ennyi fehérjét bevinni vagy most nem számít annyira, majd az izomépítésnél figyeljek rá jobban? (nehezemre esik ennyi fehérjét enni és ha nem muszáj nem erőltetném magamba azt a napi 1 adag fehérjeport)
2021. nov. 2. 22:26
6/22 anonim válasza:
Itt nem a napi egy adag fehérjeporrol van szo:) (te eddig azt hitted, hogy a napi feherje bevitel az az egy kanal feherjebol all?) az csak taplalek KIEGeSZITo. Amelett neked meg be kell vinni 1,5-2xttm(testomeg) mennyisegu feherjet. Az elejen szerintem a 1,5 is eleg. Magyarul hust, tejtermeket tojast nagvakat kell enned. Attol a 25 gram proteintol ne varj sokat. Edzes utan jo de amugy annyi. En oeldaul 5 eve foglalkozok komolyabban testepitessel es nem hasznalok taplalekkiegeszitot, mert szeretek es tudok is enni es minosegi kalyat fogyasztok. Namarmost ha te nem kezdesz neki meg az izomepitesnek akkor eleg szerintem az atlagembernek ajanlott 0,7grx ttm-nel kicsit nagyobb mondjuk 1gr feherje x ttm, mert azert a labadnak a futas utan csak kell a feherje a serulesek elkerulese vegett. De izomepitesnel fontos lesz. Elozo ketto voltam
2021. nov. 2. 22:35
7/22 A kérdező kommentje:
Neeem, alapvetően rendes ételekből viszem be a fehérjét, csak nem bírok annyit enni fehérjedús ételekből, ezért csináltam azt, hogy egy adag fehérjét is megittam/ettem valahogy és így volt meg a napi keret. De oké köszi a tippeket!
2021. nov. 2. 23:05
8/22 anonim válasza:
Szakadok rajtatok
2021. nov. 2. 23:05
9/22 anonim válasza:
6,4,2 VÁLASZOLÓ: Szerintem neked nem a testépítéssel kellene foglalkozni,hanem a Magyar Helyesírás Szabályai és a Biológia nevű könyvvel :D
2021. nov. 2. 23:22
10/22 A kérdező kommentje:
Ahelyett, hogy beszólogattok, esetleg válaszolhatnátok a kérdésre is, ha ti annyira intelligensek vagytok:))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!