Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ilyen esetben hogyan oldanátok...

Ilyen esetben hogyan oldanátok meg az edzésfelosztást?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kollégista vagyok (középiskola), emiatt pedig nem tudom, hogy hogyan lenne érdemes felosztani az edzésemet.

Jelenleg heti 4x edzek alsó-felsőtest felosztásban (hétfő,kedd,csütörtök,péntek , tehát a szerda az pihenőnap)

Csinálhatnám ugyan ezzel a módszerrel is, viszont akkor pénteken is edzenem kell, ami nem túl előnyös kollégiumból fáradtan hazajövet, ezért ha lenne más megoldás akkor inkább azt választanám.

Arra gondoltam, hogy marad ugyan úgy a heti 4 edzés, illetve az alsó-felsőtest felosztás is, viszont így lenne megoldva: Hétfő-kedd-szerda-csütörtök. Ez regeneráció szempontjából mennyire rossz döntés?

Ha van jobb ötlet azt szívesen meghallgatom.

2021. aug. 26. 17:06
 1/5 A kérdező kommentje:
A pénteki edzést úgy értettem, hogy tudok pénteken is edzeni konditeremben, mert hazafelé jövet betudok ugrani egy terembe*
2021. aug. 26. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Én így inkább brosplitben edzenék.
2021. aug. 26. 23:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Helyedben én inkább heti 2 egész testes edzést csinálnék vagy push pull leget.
2021. aug. 27. 09:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg hétfő teljes test, kedd pihi, szerda alsó test, csütörtök felső test. Így minden izom kap heti 2x, és szabad a péntek is.
2021. aug. 27. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem ajánlom a zsinórban 4 napi edzest.Nem pihensz eleget az edzesek között.A karjaid pldául mindennap fogod edzeni,ha lábhoz rakod.Mert mell ,hátnál is terheled.Ha meg máshol van karedzésed akkor egyszerre sok lesz.

Ettől jobb akkor ha heti 3 szor edzesz AB felosztásban.

2021. aug. 28. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!